Події

Чергова спроба штурму житомирського ЛГЗ провалилася завдяки працівникам, самообороні та автомайдану

17 May 2014, 15:57

 Ранок 17 травня на житомирському лікеро-горілчаному заводі видався неспокійним – новий директор ЖЛГЗ Сергій Пиртко знову намагався потрапити на територію підприємства. Цього разу йому допомагали молодики в камуфляжі, озброєні залізними палицями. На захист працівників заводу стали самооборонівці та представники житомирського автомайдану. Разом атаку вдалося відбити, а двох чоловіків скрутили і віддали правоохоронцям.

Як виявилося пізніше допомагали новому керівнику хлопці з львівської сотні Майдану. Вони переконують: їх ввели в оману, сказали, що їдуть звільняти завод від «кума Януковича», а натомість, виставили проти простих людей.

Після спілкування з активістами, виявилося, що «Сотня Лева» кілька днів тому теж була під ДУСом у Києві і обіцяла підтримку працівникам заводу. Як вийшло, що люди опинилися по різні боки барикад – незрозуміло.

Згодом на місце конфлікту приїхав нардеп Геннадій Зубко. Він запропонував новопризначеному директору разом шукати компроміс, а не брати завод силою.

«Є домовленості з керівником вашим Чернецьким про те, що буде знайдено компроміс. Я спілкувався з колективом. Сьогодні люди стурбовані тим, що це підприємство буде підготовлене до ліквідації, приватизоване і буде закрите», - сказав Зубко.

На збори колективу працівники заводу, як і обіцяли, пустили Геннадія Зубка. Новому ж директору потрапити на територію так і не вдалося. Люди розставили цілодобову охорону і, кажуть, що готові відбивати нові напади.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі