Місто

450-метровий прапор на фасаді житомирського УТОГу офіційно визнали найбільшим в Україні

24 May 2014, 15:35

24 травня у Житомирі презентували 450-метровий національний стяг з гербом України, вивішений на будівлі УТОГу у центрі міста, і встановили рекорд України.

Ідея вивісити найбільший прапор з'явилася у директора житомирського учбово-виробничого підприємства УТОГ Олександра Єфімовича та директора рекламної агенції

«Інформ-бюро» Ярослава Гапоненко у зв'язку з останніми подіями в Україні.

«На підприємстві УТОГ шиють бронежилети для української армії, ми допомагаємо також фінансово. Але розуміємо, що цього мало - і військові, і житомиряни потребують моральної підтримки. Всі ми патріоти України. А що може бути більш патріотично, ніж прапор України», - говорить Єфімович.

За словами представниці національного реєстру рекордів України Лани Вєтрової, житомиряни побили попередні рекорди Тернополя та Донецька - наш прапор найбільший з усіх, які коли-небудь розміщували на фасадах українських будівель.

Перед презентацією стягу житомиряни провели марш у вишиванках, до якого долучилося кілька сотень людей. Сльози захвату у людей викликав виступ житомирської хорової капели «Орея», які виконали гімн України. Музикантів проводжали гучними оплесками та криками «Браво!».

Житомирянам свято сподобалося. За словами голови житомирського пласту Віталія Шляхового, він ніколи не бачив у Житомирі такої концентрації усміхнених людей у вишиванках.

 Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі