Суспільство

Сільгосппідприємства Житомирської області купили за кордоном 325 корів

5 June 2014, 13:39

У цьому році сільськогосподарські підприємства Житомирської області придбали у Польщі та Чехії 325 корів.

Про це повідомляє департамент агропромислового розвитку Житомирської облдержадміністрації.

«З початку року придбано більше 800 голів племінних високопродуктивних телиць та нетелей, в тому числі 325 голів по імпорту - 164 нетелі голштинської породи придбало з Польщі ТОВ «Дан МІЛК», що у с. Вільськ Черняхівського району, 161 нетель симентальської породи з Чехії придбало ТОВ «АгроВестГруп» (с. Смолдирів Баранівського району). Для поповнення основного стада ТОВ «Хмільницьке» у Любарському та Чуднівському районах завезено понад 300 голів, ТОВ «Осички» Радомишльського району - 94 голови та ПОСП «Зоря» (с. Стремигород Коростенського району) - 75 голів», - інформують у департаменті.

Також у профільному департаменті зазначають, що у галузі молочного скотарства області взято курс на переформатування роботи сільгосппідприємств із використанням незадіяних виробничих потужностей і пустуючих тваринницьких площадок для розвитку великотоварного виробництва.

«Триває розбудова виробничої інфраструктури скотарства, ведеться реконструкція 15-ти молочних ферм і комплексів із повною модернізацією під сучасні технології із безприв’язно-боксовим утриманням, комп’ютеризованою дозованою годівлею тварин та застосуванням доїльних залів, молокопроводів та іншого сучасного обладнання», - пише прес-служба департаменту агропромислового розвитку Житомирської облдержадміністрації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі