Місто

Житомирські активісти знесли паркан на будівництві АТБ і поставили ультиматум власникам

5 June 2014, 16:29

5 червня житомирські активісти телефоном поставили ультиматум представнику приватного підприємства «Олеся», яке будує супермаркет АТБ у центрі міста, - до 11 червня демонтувати незаконну споруду. В іншому випадку - житомиряни демонтують її самотужки.

«На сьогоднішній день громада добилася того, щоб наші контролюючі служби виконали свої зобов'язання і скасували дозвіл на проведення по вул. Київській, 6 приватним підприємством «Олеся» будівельних робіт. Дозвіл скасовано саме з підстав нецільового використання земельної ділянки. На даному місці мало бути збудовано 9-поверховий житловий будинок разом з громадським приміщенням, проте, ми бачимо, що тут будується супермаркет АТБ»,- говорить координатор «Автомайдан-Житомир» юристка Юлія Демчук.

Після того, як житомиряни повалили будівельний паркан навколо будівництва, вони поїхали в офіс ПП «Олеся», який розташований на вулиці Корольова, щоб поспілкуватися з забудовником і орендарем цієї земельної ділянки. Як виявилося, офіс знаходиться в приміщенні, де колись був магазин «Гвоздика», а зараз супермаркет АТБ. За словами керівниці цього супермаркету, ПП «Олеся» орендує «шматочок столу» в службовому приміщенні, представники підприємства бувають тут наїздами, а зараз перебувають у Дніпропетровську. Активісти наполягли, щоб жінка зв'язалася з ними телефоном. Під час розмови Юлії Демчук через гучномовець з чоловіком, який назвався Олегом Поповим, представником ПП «Олеся», було домовлено зустрітися 6 червня о 12 годині на місці будівництва для вирішення питання про демонтаж незаконної споруди.

Активісти сподіваються, що на цю зустріч приїдуть не лише представники забудовника, але й місцева влада.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі