Місто

Друга трійня за останні півроку з'явилася на світ у Житомирському перинатальному центрі

11 June 2014, 17:18

2 червня молода породілля з Малинського району Житомирської області подарувала своєму чоловікові хлопчика та двох дівчаток. Лікарі радіють - Житомир б'є рекорди.

«Трійня народжується раз на 75-85 тисяч пологів. Якщо взяти Житомирську область, то це одна трійня раз на 5-6 років. Але ж 2014 рік був дуже таким плодовитим і тільки за півроку цьогоріч у нас це вже друга трійня» - розповів головний лікар ОКУ «Житомирський перинатальний центр» Юрій Вайсберг.

Вітати щасливу родину їде керівник підприємства, де працює новоспечений багатодітний батько. Чоловік говорить: увесь колектив приємно здивований поповненням і передає подарунки та фінансову допомогу.

Батько немовлят не стримує сліз радості, а молода мама зізнається: ніколи й не мріяла про трійню, втім генетика узяла своє.

«Я сама з багатодітної сім'ї, але думали, що одне чи два буде… В мене в бабусі 5 дочок і у кожної по троє-четверо дітей», - розповідає Наталія. Вдома у неї є ще дворічний синок Кирило, який з нетерпінням чекав на братика та сестричок. Поки мама і тато з малятами у лікарні, за ним доглядає бабуся.

За словами медиків, попри те, що маленькі Рената, Святослав і Олеся з'явилися на світ раніше строку, зараз вони ростуть на радість батькам і набирають вагу.

«Дітки народилися недоношеними на 32-му тижні вагітності шляхом кесарського розтину, бо у мами були акушерські проблеми. Вони були дуже ослаблені, зразу потрапили в реанімацію всі втрьох. На сьогоднішній день вони стабільні, але ще отримують лікування, тому що зовсім маленькі», - говорить завідувачка відділенням постінтенсивного догляду за недоношеними немовлятами неонатолог Майя Смоляр.

Про виписку говорити зарано,- кажуть лікарі. Поки дітки не наберуться сили, вони разом з батьками перебуватимуть під наглядом у перинатальному центрі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі