Влада

У Житомирській області хочуть перейменувати все, що назване на честь причетних до злочинів проти українського народу

20 June 2014, 10:02

 Житомирський губернатор Сидір Кізін хоче активізувати роботу по перейменування вулиць, площ, провулків, проспектів, парків та скверів у населених пунктах області, названих на честь осіб, які причетні до злочинів проти українського народу, політичних репресій та голодоморів в Україні.

Про це йдеться у відповідному розпорядженні, опублікованому на сайті облдержадміністрації.

«За остання роки призупинена робота щодо виконання Указів Президента України, виданих у період з 2005 по 2010 роки щодо вшанування пам'яті українців, які полягли за волю і незалежність України. Відповідно до ст. ст. 6, 13, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» головам районних державних адміністрацій: до 25 червня 2014 року надати департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації інформацію про вулиці, площі, провулки, проспекти, парки та сквери, пам'ятники та пам'ятні знаки, названі на честь осіб, причетних до злочинів проти українського народу, політичних репресій та голодоморів в Україні; до 20 червня 2014 року внести на розгляд сільських, селищних та міських рад питання про перейменування вулиць, площ, провулків, проспектів, парків та скверів у населених пунктах області, названих на честь осіб, які причетні до злочинів проти українського народу, політичних репресій та голодоморів в Україні», - йдеться у розпорядженні.

Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації і головам райдержадміністрацій також доручено: сприяти інститутам громадянського суспільства, окремим громадянам у їх діяльності з ушанування пам'яті героїв, які присвятили своє життя незалежності української держави; організувати цикли теле - та радіопередач, присвячених вшануванню пам'яті героїв, які боролися за волю та незалежність України.

Про хід виконання розпорядження обласну державну адміністрацію треба проінформувати до 1 січня 2015 року.

Як повідомляв Житомир.info, 18 червня сесія Житомирської міської ради проголосувала за перейменування вул. Московської в Небесної сотні, питання перейменування ще 20 вулиць в обласному центрі відклали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі