Місто

Аеропорт у Житомирі планують відкрити вже наприкінці року

10 July 2014, 19:07

 Нове життя незабаром отримає старий житомирський аеропорт, за реставрацію якого взялися інвестори. За словами голови правління авіакомпанії YANAIR Олексія Янчука, летовище повноцінно запрацює вже до кінця 2014 року.

Зараз активно ведуться ремонтні роботи, але вже за кілька місяців тут будуть великі світлі зали з м'якими кріслами, в яких пасажири очікуватимуть на посадку. Одразу після відкриття аеропорт зможе обслуговувати одночасно два рейси.

Інвестори орієнтуються не лише на житомирян, але й на столичних пасажирів, тому планують одразу пустити прямі автобуси від станції метро Житомирська. Адже літати за кордон з нашого аеропорту буде майже на третину дешевше, ніж, на приклад, з Борисполя, та й дорога займатиме не набагато більше часу, - переконує Олексій Янчук.

«На 30% ми зможемо знизить вартість квитка за рахунок того, що цей аеропорт приватний, не належить державі, ціни нам не диктують, власник аеропорту має право брати за послуги стільки, скільки він вважає за потрібне, щоб залучити людей», - говорить голова правління авіакомпанії YANAIR.

У міськраді переконані, що така співпраця буде вигідна не лише пасажирам, які літатимуть дешевше, але й простим житомирянам. Зокрема, реалізація цього проекту дасть змогу створити до 450 робочих місць і поповнити міський бюджет.

Вже наприкінці року аеропорт зможе обслуговувати чартерні рейси, які літатимуть по Україні. У планах на наступний рік - розширення посадкової смуги, щоб мати змогу приймати великі літаки класу Боінг. А за 2-3 роки з Житомира можна буде недорого літати за кордон.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі