Влада

Житомирська влада запевняє – батальйон територіальної оборони повністю забезпечений, бійці кажуть – бронежилетів немає

14 July 2014, 17:34

14 липня 10-й батальйон територіальної оборони Житомирщини відбув на Схід України.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

«Більшість бійців 10-й батальйону територіальної оборони – це добровольці, які тренувалися протягом кількох місяців і зараз готові відстоювати територіальну цілісність нашої держави на східному кордоні. Батальйон повністю укомплектовано всіма необхідними засобами безпеки, а також він пройшов бойове злагодження. Голова облдержадміністрації Сидір Кізін особисто проконтролював відправку батальйону та оцінив стан їх готовності до участі у врегулюванні ситуації на Сході», - йдеться у повідомленні прес-служби ОДА.

Журналістам Житомир.info вдалося поспілкуватися телефоном з одним із добровольців 10-го батальйону, який розповів, що ні каски, ні бронежилети їм досі не видали.

«Ми зараз на вокзалі у Новограді-Волинському чекаємо відправки, поки що йде завантаження техніки. З екіпіровки у нас є форма, берци, звичайні каски. Ні кевларових касок, ні бронежилетів у нас нема. Якби вони були, думаю, нам би їх видали. Здається, в четвер чи п’ятницю привезли бронежилети стрілковій роті, а перша і друга роти охорони не забезпечені засобами захисту», - розказав один з бійців 10-го батальйону територіальної оборони.

За його словами, о 16.00 14 липня на вокзалі у Новограді-Волинському разом з ним чекали відправки на Схід близько 400 бійців батальйону.

Раніше прес-служба Житомирської ОДА повідомляла, що 10-й батальйон територіальної оборони, який дислокується в місті Новограді-Волинському, 11 липня отримав 114 бронежилетів. 96 засобів захисту було придбано за кошти, зібрані жителями Попільнянського району, а 18 – передали представники різних громадських організацій Житомирщини.

Як повідомляв Житомир.info, Депутати обласної ради – члени постійної комісії з питань бюджету та комунальної власності одноголосно погодили спрямувати кошти обласного бюджету на закупівлю 300 бронежилетів, 300 захисних шоломів та 5 тепловізорів для потреб військовослужбовців 10-го батальйону територіальної оборони Житомирщини. Загалом на суму майже 2,5 млн. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі