Влада

«Матері Майдану» пікетували ОДА, вимагаючи забезпечити військових бронежилетами

14 July 2014, 20:36

 Увечері 14 липня близько десятка активісток Житомирської громадської організації «Матері Майдану» зібралися біля облдержадміністрації, аби почути від губернатора Сидора Кізіна про забезпечення бронежилетами і касками бійців 10-го батальйону територіальної оборони. Жінки дізналися, що із майже 400 військових, які у Новограді-Волинському чекають відправки на Схід, тільки 114 забезпечені бронежилетами.

Житомирянки вважають неприпустимим відправляти у зону АТО людей, не надавши їм елементів захисту при тому, що сесія обласної ради виділила 2,5 млн. грн. на такі потреби. Жінки навіть готові їхати у Новоград, аби на власні очі побачити, чи всі військові будуть забезпечені бронежилетами до відправки на Схід.

Замість голови ОДА до людей вийшов його помічник з екологічних питань Єгор Лучінкін. Він повідомив, що Сидір Кізін поїхав у Київ, аби врегулювати це питання.

Заступник голови обласної ради Руслан Годований вважає, що посадовців, які в умовах неоголошеної війни за 20 днів не спромоглися закупити бронежилети для військових, потрібно притягнути до відповідальності.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі