Суспільство

Село Городище Житомирської області у жалобі: ховають хлопця, який загинув на сході під час АТО

15 July 2014, 17:52

 15 липня кількасот людей з’їхалися у село Городище Чуднівського району, щоб попрощатися з 21-річним військовим Валерієм Іващенком, який загинув на сході України.

Валерій проходив строкову службу у житомирській 95-й бригаді. У березні 2014 року його призвали по мобілізації до 30-ї механізованої Новограда-Волинської бригади.

Востаннє  він бачився з сім’єю місяць тому, коли приїжджав у 5-тиденну відпустку. Рідні кажуть, що тричі відправляли Валерію на Схід посилки, але жодного разу він їх не отримував. Брату хлопець розповідав: під час несення служби їм не вистачало касок і бронежилетів. 

«Він казав: «Да, привезли бронежилети, але мені не хватило їх». Вони мінялися. Заступали на блокпости на чергування і мінялися бронежилетами», - каже старший брат Богдан.

Валерій Іващенко загинув 11 липня під час зачистки військового містечка Земляне під Луганськом, де знаходилась база сепаратистів: під час мінометного обстрілу він отримав смертельне осколкове поранення у потилицю.

Його товариші по службі і військове керівництво від коментарів відмовилися, пояснили, що їм заборонили розповідати будь-що журналістам.

Поховали загиблого на місцевому кладовищі. У нього залишилась мати та два брати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі