Влада

Зубко натякнув, що активна партійність Кізіна коштувала йому посади губернатора Житомирської області

23 July 2014, 15:34

 Головним критерієм призначення на посаду керівників є їх аполітичність.

Про це перший заступник глави Адміністрації президента Геннадій Зубко сказав 23 липня після представлення нового губернатора Житомирської області Сергія Машковського.

«Питання вибору того чи іншого керівника базується на кількох принципах, перший з яких – аполітичність. Я вимагаю зараз від кожного керівника, якщо і не скласти свій партійний квиток, то взагалі ніяким чином не очолювати районну чи обласну організацію. Я вважаю, що в цей час в Україні повинні бути господарники, які чітко розуміють, що потрібно роботи, і мають можливість знайти комунікацію з кожною частинкою нашої громади. Житомирська область – дуже складна громада: багато конфесій, багато політичних уподобань, ви бачили, як розкладаються відсотки на виборах. Але керівник області – це людина, яка відповідає за всіх», - сказав Геннадій Зубко.

Зубко підкреслив, що Машковський – це перше призначення губернатора новообраним президентом Порошенко.

«Мені приємно, що перше призначення відбувається в Житомирській області, яка є рідною для мене. Зараз дуже багато людей, які не розуміють до кінця складність ситуації, яка є в Україні, і досить багато людей, які користуються громадською думкою, користуються Революцією гідності для того, щоб досягти своїх особистих інтересів», - сказав Зубко.

Він підкреслив своє незадоволення тим, що багато речей, за які люди боролися на Майдані і проти яких боролися, так і не відбулися за останні 4-5 місяців.

«Я хотів би бачити молодих управлінців, які, в першу чергу, відстоюють амбіції області, а не свої особисті... Бажаю вам успіху в авторитеті, який вам повинна надати громада, довірі, яку вам повинна надати громада – це буде перший показник вашої праці. Ніхто сьогодні з керівників не втримається на своїй посаді, якщо він не буде мати підтримку громадян. Тому я вас дуже прошу чути людей, працювати з ними і саме головне – щоб вони відчували, що є керівник, який за них турбується», - підкреслив Зубко, звертаючись до новопризначеного губернатора.

Нагадаємо, що Машковський є членом президентської партії «Солідарність», а Кізін з 2010 року очолює обласну організацію ВО «Свобода».

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 22 липня на сайті президента були опубліковані укази про звільнення Сидора Кізіна з посади голови Житомирської облдержадміністрації і призначення на цю посаду Сергія Машковського.

23 липня о 12.00 табличка на кабінеті ще є

Машковський після представлення спілкується з громадою, в приміщенні ОДА багато міліції

Рустам Раупов, Геннадій Зубко, Сергій Машковський на прес-конференції

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі