Місто

Житомирські підприємці вирішували, чи маркувати російські товари триколором

30 July 2014, 16:17

 Відмічати триколором російські товари, щоб людям було легше їх ідентифікувати, пропонує житомирським підприємцям міська влада. Проект відповідного рішення виконавчого комітету обговорювали на громадських слуханнях 29 липня. Ініціатором ідеї виступив член виконкому Дмитро Ткачук.

«Ця ідея в першу чергу покликана стимулювати житомирян до патріотизму і, маючи належну інформацію, робити сьогодні свій вибір на користь українських товарів, а не підтримувати фінансово країну-агресора», - говорить Ткачук.

За його словами, житомирські підприємці таку ініціативу підтримали. Єдине, довго не могли вирішити – маркувати прапорами країни-виробника кожну одиницю товару чи цінники, виділяти тільки українські та російські товари чи зображати прапори усіх країн-виробників.

Попри те, що були невеликі дискусії, домовилися, що варто почати хоча б з маркування вітчизняних товарів, а також товарів російського виробництва.

Проект рішення про маркування походження споживчих товарів вже опублікували на сайті міської ради, наступної середи його розглядатиме виконком. У міськраді зазначають, рішення матиме рекомендаційний характер, карати підприємців за його невиконання не будуть.

«На цінниках там, де зазначила країна виготовлення, ми рекомендуємо суб'єктам   господарювання зазначати кольорове графічне зображення прапора країни виготовлення додатково. Зокрема, ми пропонуємо, щоб обов'язково на ціннику були прапори України і Росії, щоб люди дивилися на цінник і бачили, що це товар з Росії, тобто, можна його не купувати. Ми пропонуємо так, щоб вони все-таки більшу увагу звертали на товари нашого вітчизняного виробництва», - повідомила начальник відділу торгівлі, громадського харчування та послуг Житомирської міської ради Світлана Рябошук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі