Політика

У Житомирі активісти протестують проти призначення нового голови райдержадміністрації (доповнено)

18 August 2014, 10:52

Зранку 18 серпня на майдані Корольова біля будівлі Житомирської облдержадміністрації зібралося близько двох десятків активістів.

Люди стоять під прапорами ВО «Свобода». Вони кажуть, що є інформація про призначення головою Житомирської райдержадміністрації Руслана Павлюка, який до 26 лютого 2014 року займав посаду заступника голови районної ради, однак, нібито, під тиском громади написав заяву про звільнення. За словами активістів, депутат райради Руслан Павлюк тривалий час був у фракції Партії регіонів.

На сайті Житомирської райради є інформація, що депутат «Павлюк Руслан Віталійович - 07.04.1982 р.н., член Політичної партії «Сильна Україна», заступник голови Житомирської районної ради».

Протестувальники наполягають на тому, щоб усі призначення на посади відбувалися лише після громадських обговорень кожного кандидата.

«Голова Житомирської ОДА Сергій Машковський завжди запевняє, що призначення будуть публічними і відкритими, однак на ділі усе відбувається зовсім по-іншому. Виходить, що у нього слова розходяться з ділом», - розповіла голова Житомирської районної організації ВО «Свобода» Тетяна Голік.

Сам же Руслан Павлюк у телефонній розмові з журналістом Житомир.info, запевнив, що не має жодного відношення до Партії регіонів і ніколи не був у депутатській фракції цієї політичної партії.

«Я депутат Житомирської районної ради від партії «Сильна Україна». В той період коли «Сильна Україна» об'єднувалась з Партією регіонів, я відмовився переходити і не перейшов до фракції Партії регіонів у райраді, жоден наш депутат не перейшов. Фракція «Сильної України» по сьогоднішній день існує в районній раді», - розповів Руслан Павлюк та висловив думку, що організована акція протесту під облдержадміністрацією пов’язана з бажанням місцевої «Свободи» втриматися при владі.

Нагадаємо, 10 квітня у Житомирі представили нового голову райдержадміністрації, яким став «свободівець» Сергій Крутій.

Подробиці дивіться у відеосюжеті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі