Суспільство

У Житомирській області попрощаються з сержантом міліції, який загинув на Сході

26 August 2014, 17:42

У зоні проведення антитерористичної операції загинув сержант міліції Вадим Володимирович Рудніцький.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Народився Вадим Рудніцький 10 лютого 1978 року в Естонії, але згодом його сім’я переїхала у село Привітів Любарського району Житомирської області.

«Шкільні друзі та вчителі характеризують Вадима Рудніцького як скромну, дисципліновану, відповідальну, щиру та вимогливу до себе людину. Він усвідомлював, що від його вчинків залежить доля багатьох людей. Саме тому Вадим протягом чотирьох років брав участь в миротворчій операції в Югославії. Для рідних, знайомих та односельчан він вже тоді став справжнім героєм», - пише прес-служба ОДА.

Події на сході України не залишили Вадима Рудніцького байдужим. Він зголосився піти у батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Шторм», який був створений в Одеській області та виконував завдання в зоні АТО.

Загинув міліціонер 24 серпня, у День незалежності України, стоячи на лінії фронту разом з бойовими побратимами.

У Вадима Рудніцького залишилися дружина, 8-річна донька, батьки та молодший брат. Із загиблим попрощаються 27 серпня у селі Привітів на Любарщині.

Фото прес-служби Житомирської ОДА 

Як повідомляє прес-служба УМВС України в Одеській області, крім Вадима Рудніцького, 24 серпня в зоні АТО на сході України загинув ще один боєць спецбатальйону міліції особливого призначення «Шторм» - рядовий міліції Петрівський Степан Петрович.

«Наші колеги несли службу на блокпосту біля селища Георгіївка Лутугінського району Луганської області. Бої за селище почалися ще в липні і тільки наприкінці місяця Георгіївка перейшла під контроль сил АТО. Однак, бойовики не залишають спроб повернути населений пункт, періодично обстрілюючи селище і намагаючись в нього проникнути, але одесити із спецбатальйону «Шторм» надійно захищали безпеку місцевих жителів», - інформує сайт одеського УМВС.

В День незалежності України Георгіївка та її околиці були піддані потужному артобстрілу. Прицільна стрільба велася по блокпосту, де знаходилися бійці «Шторму». Двох із них – Рудніцького Вадима та Петрівського Степана – незважаючи на всі зусилля медиків, врятувати не вдалося.

Вадиму Рудніцькому було 36 років, а Степану Петрівському - 22.

Фото УМВС в Одеській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі