Місто

У Житомирі комунальники чистять від коріння зливову каналізацію та скаржаться на кражідки решіток

9 September 2014, 13:58

Працівники комунального підприємства з експлуатації штучних споруд чистять від сміття та коріння дерев так звані лівньовки біля перехрестя вулиць Щорса і Котовського.

«Робота з прочищення проводиться у найбільш проблемних місцях. Зараз працюємо на колекторі діаметром 800 мм на перехресті Щорса -Котовського. Усі наші мережі проходять під зеленою зоною, де ростуть дерева, і коріння проростає між трубами і забиває мережі. Після виробничої наради було прийняте рішення зробити таку профілактику. Довелося пробивати діри через кожних 3 метри і чистити ділянками, бо немає техніки, яка могла б це зробити», - говорить директор комунального підприємства з експлуатації штучних споруд Житомирської міської ради Володимир Сидорчук.

Директор КП повідомив також, що у Житомирі за останніх 2,5 місяця викрадено 92 каналізаційних решітки.

«Це ціла біда. Більш як 2 місяці крадуть. На тижнів три призупинилися – і знову. За ніч, а крадії працюють в основному вночі, пропадає 4, 5, а то й 6 решіток. Удень чергують наші люди та працівники водоканалу. На листи у міліцію та прокуратуру приходять відписки: на контролі, будемо займатися, поки не можемо відкрити кримінальну справу, бо нікого не зловили. Правоохоронці тільки створюють видимість роботи, насправді, як мені здається, можна організувати нічне чергування. Просив би житомирян не бути байдужими і повідомляти про злодіїв та записувати номери машин, на яких вони приїхали. Телефонуйте15-80 та 481-481 – це наш міський інформаційний центр», - говорить Володимир Сидорчук (на фото).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі