Місто

Житомирські підприємці подарували податківцям примірник журналу Forbes з цитатою голови Державної фіскальної служби України

10 September 2014, 20:42

Близько двох сотень працівників найбільших підприємств Житомира 10 вересня пікетували обласне управління Міндоходів. Люди прийшли вимагати від податківців не чинити тиск на бюджетоутворюючі підприємства міста.

Під час зустрічі підприємці подарували податківцям примірник журналу Forbes з цитатою глави Державної фіскальної служби України, в якому Ігор Білоус зізнається, що серед його підлеглих дуже багато корумпованих посадовців. 

“Я зацитую слова вашого керівника, керівника вашої служби: “Не так-то просто руководить армией в 56 тысяч человек, где, условно говоря, каждый второй или третий коррупционер”, - з такими словами Борислав Розенблат передав журнал заступнику начальника ГУ Міндоходів в Житомирській області Володимиру Гіруку.

За словами генерального директора ТВД “ЖЛ” Тетяни Горобець, податківці навіть після зміни влади та обіцянок жити по-новому діють старими методами. Жінка каже: чотири роки тому працівники податкової міліції чинили значний тиск на підприємство: проводили обшуки за домашніми адресами працівників, вилучали документацію, техніку та обігові кошти підприємства.
“Ми бачимо старі обличчя, ми бачимо старі методи, якими з нами розбиралися в 2010 році. Ми не хочемо повторення 2010 року. Наші люди пам'ятають 2010 рік. Це - і обшуки, і “маски шоу”, і виїмки, і арешти. Ми не хочемо повторення цього. Ми абсолютно точно знаємо, що проти нас порушено кримінальну справу з абсолютно надуманої причини”, - переконує Тетяна Горобець.
Засновник компанії «Фаворит» Борислав Розенблат прийшов сюди разом зі своїм колективом, щоб  підтримати колег з кондитерської фабрики, бо на власному досвіді відчув методи  роботи податкової міліції. Чоловік каже - люди прийшли з миром і хочуть працювати, а податківці повинні це зрозуміти.

“Сьогодні зібрались керівники найбільших підприємств в Житомирі, які платять усі податки, платять усі соціальні внески, і ми бажаємо тільки одного - якщо Президент Петро Порошенко сказав нам всім, що ми будемо жити по-новому, то ми теж прийшли закликати цих людей жити по-новому, і іншого шляху в нас немає. Тому всі разом будемо жити по-новому”, - розповідає Борислав Розенблат.

Підприємці також звернулисся до голови Житомирської облдержадміністрації Сергія Машковського з проханням про допомогу.

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі