Суспільство

У Попільні Житомирської області поховали 24-річного сержанта, який загинув на початку серпня

2 October 2014, 14:39

2 жовтня у селищі Попільня попрощалися з молодшим сержантом 26-ї Бердичівської окремої артилерійської бригади Романом Щербатюком.

Поховали героя на місцевому кладовищі, - повідомляє прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

Роман Олексійович Щербатюк народився 5 серпня 1990 року в селищі Попільня Житомирської області.

Закінчивши Попільнянську гімназію, в 2007 році він вступив на історичний факультет Житомирського державного університету імені Івана Франка.

За життя Роман активно займався спортом – був воротарем футбольної команди «Попільня».

У 2013 році проходив строкову військову службу в лавах Збройних Сил України. У березні 2014-го був призваний до армії за мобілізацією.

Молодший сержант Роман Щербатюк загинув 8 серпня 2014 року близько першої години під час мінометного обстрілу позиції гаубичного самохідно-артилерійського дивізіону.

У полеглого бійця залишилися батьки та старша сестра, котрі проживають у селищі Попільня.

Романа розшукували через ЗМІ. Зокрема, на сайті Facenews 15 серпня у повідомленні під назвою «У Амвросіївці безвісти зник Щербатюк Роман» йшлося:

«У Донецькій області неподалік від м. Амвросіївка пропав безвісти Щербатюк Роман Олексійович, 1990 р.н. За наявною інформацією, Щербатюк Роман пропав під час військових дій 7-8 серпня. Прикмети: зріст 183 см, русяве волосся, сірі очі. На шиї срібний ланцюжок із хрестиком, на лівій руці дерев'яний браслет з іконами».

Як повідомляв Житомир.info, станом на 25 серпня військовослужбовець Роман Щербатюк числився у списку безвісти зниклих та полонених.

Фото з соцмережі

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі