Суспільство

Хто стане "Героєм-рятувальником"?

18 February 2008, 12:29

З метою привернення особливої уваги всіх верств населення України до нелегкої, але почесної, мужньої та героїчної професії рятувальника, сприяння формуванню довіри громадян держави до оперативно-рятувальної служби цивільного захисту, виховання молоді на прикладі героїчних вчинків наших співвітчизників.

Всеукраїнська акція “Герой – рятувальник року” передбачає виявлення непересічних особистостей, які проявили мужність та героїзм під час рятування людей, майна, ліквідації пожеж, аварій, надзвичайних ситуацій, стихійного лиха; донесення до широкого загалу фактів та обставин їх героїчних вчинків, визначення найкращих серед кращих.

 Організаторами акції виступають Міністерство з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи та Всеукраїнський благодійний фонд “Сприяння державній пожежній охороні”.

Учасником Всеукраїнської акції “Герой – рятувальник року” може стати кожний громадянин, який, рятуючи людей, майно, при ліквідації пожежі, аварії, надзвичайної ситуації, стихійного лиха проявив мужність і героїзм!

Учасники акції, які стають лауреатами, нагороджуються відзнакою “Герой – рятувальник року”. Відзнака вручається Міністром з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи під час урочистого святкування професійного свята рятувальників – Дня працівників цивільного захисту 17 вересня.

Нагадаємо, що у 2007 році 13-річний мешканець Житомирщини Вадим Нестерчук за рятування 4-х дітей на пожежі був обраний номінантом Всеукраїнської акції „Герой-рятувальник року”.

Прес-служба ГУ МНС Українив Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі