Місто

Влада Житомира хоче виставити на аукціон 6 га землі біля річки Тетерів, щоб там побудували новий мікрорайон

12 November 2014, 14:02

 З метою сприяння соціально-економічному розвитку міста влада Житомира хоче провести земельний аукціон і продати ділянку біля площею 6 га річки Тетерів.

Відповідні проекти рішень сесії опубліковані на сайті міської ради 12 листопада 2014 року.

«Міська рада вирішила: затвердити перелік земельних ділянок територіальної громади міста, які виставлятимуться на земельні торги у формі аукціону окремими лотами , та включити до переліку земельну ділянку по вул. Черняховського та р. Тетерів згідно додатку; погодити звіт про експертну грошову оцінку земельної ділянки, площею 6,0154 га, кадастровий номер 1810136300:11:012:0026, за адресою: вул. Черняховського та р. Тетерів в м. Житомир», - йдеться у проекті щодо затвердження переліку земельних ділянок територіальної громади міста Житомир, які виставлятимуться на земельні торги у формі аукціону.

Цим проектом також пропонується затвердити стартову вартість земельної ділянки, але сама вартість не вказана. Також відсутній додаток до проекту рішення.

Ще один проект рішення сесії стосується проведення земельних торгів.

«Провести земельні торги у формі аукціону в м. Житомирі з продажу у власність земельної ділянки, що є власністю територіальної громади м.Житомир. Проведення земельних торгів призначити, на IV квартал 2014-І квартал 2015, з продажу наступного лоту: земельна ділянка місце розташування – Житомирська область, м. Житомир, вул. Черняховського та р. Тетерів, землі житлової та громадської забудови, площею 6,0154 га, кадастровий номер 1810136300:11:012:0026, стартова ціна ______. Доручити секретарю міської ради Цимбалюк Л.В. бути присутньою на земельних торгах та укладати від імені організатора земельних торгів договір купівлі-продажу земельної ділянки», - зазначено у проекті.

Нагадаємо, у вересні міська рада проводила громадські слухання щодо проекту містобудівної документації «Детальний план територій в районі вул. Черняховського та р. Тетерів».

«Детальний план території в районі вул. Черняховського, а саме – за територією інституту радіосистем, розроблений з метою визначення параметрів можливого використання цієї території, з метою реалізації даної території на земельних торгах. По діючому генеральному плану міста, частина території, що розглядається, визначена як територія малоповерхової садибної забудови, а частина – як територія зелених насаджень громадського користування. Для більш раціонального використання цієї території, опрацьовано можливість забудови даної ділянки багатоповерховим (16 поверхів) та середньоповерховим житлом (9-8-7-4 пов.), з розміщенням закладів громадського обслуговування населення. Планується забезпечити 1800- 2000 мешканців житлом. Територія, на якій знаходяться зелені насадження, запропонована для використання під реабілітаційний центр,а також дитячий садочок, розміщення якого заплановано у відповідності до розрахунків», - говорила під час слухань начальник управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Євгенія Черкасова.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі