Місто

У Житомирі працівники сільського господарства відзначили професійне свято

14 November 2014, 16:04

Щорічно у третю неділю листопада відзначається День працівників сільського господарства в Україні. Для аграріїв Житомирської області урочистості з нагоди цього свята відбулися 14 листопада у приміщення Житомирського агротехнічного коледжу.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Керівництво області та гості свята мали змогу ознайомитися з виставкою продукції рослинництва, харчової та переробної промисловості, бджільництва регіону.

Вітаючи аграріїв, голова облдержадміністрації Сергій Машковський, подякував їм за допомогу нашим військовим, вимушеним переселенцям і постраждалим регіонам. Переказав слова вдячності від жителів Луганської області за гуманітарну допомогу, яку вчора особисто передав луганчанам від громади Житомирщини.

Директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Дідківський назвав основні здобутки аграрної галузі в поточному році. Це майже 2 млн. тонн зернових (зібраних разом із зерновою кукурудзою), більше 0,5 млн. тонн цукрових буряків, більше 0,5 млн. тонн виробленого молока, оброблено і додатково залучено в обробіток понад 50 тис. га землі.

За результатами господарської діяльності підприємств агропромислового комплексу області колегія департаменту облдержадміністрації підбила підсумки та визначила переможців серед районів за збільшення виробництва сільськогосподарської продукції у 2014 році.

Районами-переможцями за досягнення найвищих показників у виробництві рослинницької і тваринницької продукції, збільшення її валового збору і досягнення кращих показників із виробництва продукції зерна, цукрових буряків, льону, хмелю, молока, м’яса, виробництва продукції на 100 гектарів сільськогосподарських угідь визнано:

- по лісостеповій зоні – Попільнянський район,

- по перехідній зоні – Новоград-Волинський район,

- по поліській зоні – Овруцький район.

Також за збільшення виробництва продукції харчової та переробної промисловості кращими підприємствами харчової промисловості визнано ПАТ «Новоград-Волинський хлібозавод», ТОВ «Житомирський лісокомбінат», ПАТ «Житомирський маслозавод».

Фото Андрія Дідковського

Окрім цього, під час урочистостей були відзначені кращі аграрії області.

Сергій Машковський нагородив механізатора сільськогосподарського приватного підприємства «Лад» Житомирського району Василя Січкара, якому було присвоєно звання «Заслужений працівник сільського господарства України».

Також очільник області вручив кращим працівникам сільського господарства почесні грамоти облдержадміністрації та Міністерства аграрної політики і продовольства.

За сумлінну працю, значний внесок у збільшення виробництва сільськогосподарської продукції та з нагоди Дня працівників сільського господарства нагороджено Олексія Бугиру, Андрія Терещенка, Анатолія Фурса, Миколу Джамана, Олега Мазура, Віктора Заїку, Олександра Максимчука, Степана Клименка, Костянтина Невмержицького, Володимира Логвінова, Володимира Магалецького та Ростислава Каневського.

Почесні грамоти Міністерства аграрної політики і продовольства України отримали Василь Семенюк, Валерій Кудинський, Олександр Баранюк, Іван Дітківський, Валентина Титяневич, Віктор Пащук, Наталія Белан, Сергій Спановський, Павло Боровий, Любов Палюк, Олександр Вербицький та Володимир Тарасенко.

Подяками Міністерства аграрної політики і продовольства України нагороджено Ірину Унгурян, Ярослава Пантуса, Сергія Неука та Олега Білошицького.

Фото прес-служби Житомирської облдержадміністрації

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі