Суспільство

Уряд Японії придбає 108 одиниць медичного обладнання, вартістю близько 300 тисяч гривень, для 20 фельдшерсько-акушерських пунктів та Народицької районної центральної лікарні у Житомирській області

28 February 2007, 13:10

Японія підтримує першочергову медичну допомогу у регіонах України

Грантовий контракт між Послом Японії та представником Благодійного Фонду „Заложники Чорнобиля” буде підписано 28 лютого 2007 року в Посольствi Японії, м. Київ. Фонд є неурядовою організацією, що працює в Житомирській області з 1989 року для підтримки населення, яке постраждало від аварії на ЧАЕС.
Отримавши від фельдшерсько-акушерських пунктів  та Народицької районної центральної лікарні у Житомирській області звернення з проханням про надання фінансової допомоги, Посольство разом з представниками Благодійного Фонду „Заложники Чорнобиля” провело дослідження стану справ у даних медичних закладах з жовтня 2005 по липень 2006 і виявило, що медичне обладнання в них є застарілим і вимагає заміни.
У районі проживає близько 10,000 людей, хоча цей район відноситься до регіону, де випала значна частина радіонуклідів після аварії на ЧАЕС 1986 року, і у деяких селах жити заборонено. У ряді інших сіл мешканцям було рекомендовано переселення. Така ситуація заважає нормальному економічному розвитку району, і люди тут живуть на межі бідності. В результаті, районна лікарня та фельдшерсько-акушерські пункти не мають змоги придбати нове медичне обладнання навіть для першочергової медичної допомоги, наприклад, стерилізатор, апарати для фізіотерапії, ваги для немовлят, набір для надання першої допомоги, електрокардіограф і т.д.
Зважаючи на вищезазначені обставини, у лютому цього року Уряд Японії прийняв рішення про надання Народицькій лікарні та фельдшерсько-акушерським пунктам гранту на купівлю необхідного медичного обладнання. Грант надається в межах Програми безвідплатної допомоги Проектам людської безпеки „КУСАНОНЕ” від уряду Японії.
Контракт буде підписано 28 лютого наступними особами:
японська сторона
Й. В. Мутсуо МАБУЧІ , Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні
українська сторона
Пан Володимир Киричанський, представник Благодійного Фонду „Заложники Чорнобиля”
Джерело : Посольство Японії в Україні

www.civicua.org

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі