Події

Бурштиновий бізнес у Житомирській області: міліція звітує про розслідування, депутат каже – копальні відкрито працюють

3 December 2014, 10:11

У Житомирській області триває досудове розслідування кримінального провадження, відкритого житомирськими правоохоронцями за зверненнями депутатського корпусу Олевської райради та природоохоронних організацій за фактом функціонування на Олевщині незаконних бурштинових копалень.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба УМВС України в Житомирській області.

Як повідомлялося нещодавно, у північних районах Житомирщини працівники міліції спільно з прокуратурою та СБУ провели масштабні заходи, направлені на документування протиправної діяльності «бурштиношукачів» та скупників незаконно добутого «сонячного каміння».

Черговий етап проведення слідчих дій у рамках досудового розслідування кримінального провадження за ч.2 ст.240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України дозволив провести санкціоновані обшуки за місцем зберігання незаконно здобутого бурштину.

Відтак у квартирі однієї з жительок міста Олевськ правоохоронці виявили та вилучили близько 20 кг «сонячного» каміння. Попередньо встановлено, що бурштин скуповував та зберігав у помешканні олевчанки місцевий житель.

Нині міліція з’ясовує походження вилученого та осіб, причетних до його видобутку. Розпочато проведення відповідних експертиз.

Робота правоохоронців у протидії незаконному бурштиновому бізнесу триває, - переконує прес-служба.

Разом з тим, як повідомляє депутат Олевської міської ради, журналіст Олександр Ніколайчук на своїй сторінці у Facebook, станом на початок грудня "представники бандитських угруповань продовжують брати 300 гривень за в"їзд на клондайк з рівненських хлопців».

«На місці, де нещодавно копали лопатами, невідомі особи миють бурштин серед білого дня. До процесу залучені десятки чоловіків та нехитра інженерна конструкція. Вони вже не бояться камери. І не тому, що журналісти добрі, а тому, що впевнені в істотах, які їх «кришують», - упевнений журналіст, і додає: «Я вже не вірю в неможливість навести лад, або принаймні затримати, конфіскувати награбоване, та притягнути до найсуворішої відповідальності найвпливовіших злочинців».

 

Як повідомляв Житомир.info, 18 листопада губернатор Житомирської області Сергій Машковський своїм розпорядженням створив робочу групу з опрацювання пропозицій, спрямованих на припинення незаконного видобутку бурштину в Житомирській області.

Фото Ніколайчука із соцмережі

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі