Місто

У Житомирі на вул. Михайлівській збираються встановити меморіальну дошку Івану Сльоті

4 December 2014, 17:44

У Житомирі на фасаді обласного академічного театру ляльок, по вул. Михайлівській,7, міська влада збирається встановити меморіальну дошку, присвячену пам'яті Народного артиста України Івана Михайловича Сльоти.

Проект рішення «Про розроблення проектної документації на встановлення меморіальної дошки Сльоті Івану Михайловичу» розміщений на офіційному сайті Житомирської міської ради.

У документі йдеться: «Розглянувши заяву Заслуженої артистки України Бартош Валентини Миколаївни, колективне звернення Поліського академічного ансамблю пісні і танцю «Льонок» щодо встановлення меморіальної дошки, присвяченої пам'яті Народного артиста України, почесного громадянина міста Житомира Сльоти Івана Михайловича, на фасаді будівлі по вулиці Михайлівській, 7, враховуючи, що дана будівля являється пам’яткою архітектури місцевого значення (охоронний номер152), відповідно до Закону України «Про охорону культурної спадщини», Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради вирішив: запропонувати Бартош Валентині Миколаївні та ансамблю «Льонок» розробити проектну документацію на встановлення меморіальної дошки із зазначенням вартості та джерел фінансування виготовлення та встановлення даної меморіальної дошки та погодити проектну документацію в органі охороні культурної спадщини Житомирської обласної державної адміністрації, управлінні культури Житомирської міської ради та управлінні містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Житомирської міської ради».

Після розроблення та погодження проектної документації заявникам слід надати її на розгляд виконавчого комітету Житомирської міської ради для отримання згоди на встановлення даної дошки на фасаді лялькового театру.
Як розповіла Житомир.info сама Валентина Бартош, вона вже має на руках ескіз меморіальної дошки, на якій будуть викарбувані слова одного з віршів Івана Сльоти про самого себе.

4 грудня у приміщенні Житомирського осередку УТОС відбувся концерт, присвячений пам’яті Івана Сльоти.

Третього грудня 2014 року Народному артисту виповнилося б 77 років.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2014 року Поліському державному академічному ансамблю пісні і танцю «Льонок» Житомирської обласної філармонії присвоєно ім’я Івана Сльоти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі