Влада

У Житомирі говорили про способи економії електроенергії та можливі графіки відключення

23 December 2014, 11:29

Електроенергію у містах Житомирської області можна економити шляхом відключення вуличного освітлення.

Таку пропозицію висловив голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський під час обласної селекторної наради щодо економії електроенергії в області, яка відбулася 23 грудня.

«Цього тижня доведені ліміти потужності: вони менші, ніж тиждень тому – на 10 МегаВатт. Тому нам треба ще більше економити. Один із заходів, який допоможе знизити споживання електроенергії, це відключення від електропостачання – і це доручення прем’єр-міністра – зовнішнього освітлення фасадів будинків, носіїв зовнішньої реклами від всіх джерел освітлення. Також у порядку економії можна ввести відключення вуличної мережі. Я б запропонував не відключати вуличне освітлення по графіках, а, можливо, вмикати його на годину-півтори пізніше і вимикати раніше. Тому що, якщо ми почнемо відключати освітлення по графіках, це може спричинити зростання криміногенної ситуації», - зазначив Машковський та звернув увагу керівників міст і районів, що питання стосовно відключення вуличного освітлення необхідно узгодити з правоохоронними органами, аби запобігти зростанню кількості злочинів у темну пору доби.

Головам РДА та мерам міст губернатор також доручив провести роз’яснювальну роботу з промисловими споживачами, які використовують найбільше електроенергії, та звернути їхню увагу на необхідність обмеження електроспоживання у часи-пік: з 8.00 до 11.00 та 16.00 до 22.00 год.

Відключення електроенергії може торкнутися і населення.

«Ми разом з обленерго опрацюємо питання графіків можливого відключення населення», - зазначив Машковський.

Поряд з тим, на думку губернатора, чи не основним інструментом на шляху до економії електроенергії має бути роз’яснювальна робота серед населення, зокрема через ЗМІ, аби кожен розумів необхідність раціонального використання енергоресурсів.

За словами голови правління ПАТ ЕК «Житомиробленерго» Анатолія Левицького, найбільше в області ліміти щодо використання електроенергії перевищують Володарсько-Волинський, Малинський та Народицький райони.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі