Влада

Новоград-Волинська міськрада просить Кабмін відновити військовий шпиталь та дати житло сім’ям загиблих

24 December 2014, 14:29

 На першому пленарному засіданні 27 сесії Новоград-Волинської міської рад  депутати проголосували за направлення до Кабінету міністрів двох звернень: щодо відновлення роботи військового шпиталю та забезпечення житлом сімей загиблих учасників АТО.

Про це повідомляє відділ інформації та зв’язків з громадськістю Новоград-Волинської міської ради.

«На засіданні було розглянуто і затверджено звернення до Кабінету міністрів України, в якому йдеться про необхідність відновлення роботи військового шпиталю. Як зазначено у зверненні, потреба у цьому обґрунтовується тим, що у ході антитерористичної операції на сході України активну участь беруть воїни військових частин Новоград-Волинського гарнізону, зокрема, 30-ї окремої механізованої бригади, 54-го окремого розвідувального батальйону, 12-го інженерно-саперного полку, 10-го мотопіхотного батальйону – разом більше 10 тис. чол. На сьогоднішній день біля трьохсот новоград-волинців мають поранення різного ступеня важкості, потребують надання медичної допомоги і проходження тривалої реабілітації. Більшості з них таку допомогу можна було б надавати у рідному місті. До того ж, у Новограді-Волинському довгі роки дислокувались десятки військових частин. Саме тому у місті суттєва кількість військових пенсіонерів, які теж потребують надання відповідних медичних послуг», - інформує міська рада.

На сесії також розглянули та затвердили звернення до Кабміну щодо виділення коштів на придбання житла сім’ям загиблих учасників АТО. У зверненні йдеться про необхідність на державному рівні передбачити на 2015 рік кошти для придбання квартир у відповідності до їх ринкової вартості, або прийняти рішення щодо початку будівництва нового житлового будинку у місті.

«Дане питання обумовлено тим, що виділені Житомирській області з державного бюджету 1169,1 тис. грн. для закупівлі квартир сім’ям загиблих та поранених військовослужбовців, які брали участь у проведенні АТО, а також затверджені кошти на придбання однокімнатної квартири у місті Новограді-Волинському у сумі 214,5 тис. грн., не відповідає реальній вартості квартир на ринку нерухомості міста. На сьогодні, враховуючи соціальну значимість цього питання Рада директорів промислових підприємств міста прийняла рішення допомогти коштами у придбанні першої квартири для сім’ї загиблого військовослужбовця. У той же час у місті 18 загиблих воїнів та десятки важкопоранених. Зібрати у районному центрі мільйони гривень ще й на забезпечення житлом родин загиблих і поранених нереально», - повідомляє міськрада.

Як повідомляв Житомир.info, 17 грудня виконком Житомирської міської ради проголосував за надання однокімнатної квартири сім'ї загиблого в АТО комбата 95-ї аеромобільної бригади Тараса Сенюка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі