Місто

Мешканці довгобуду на Щорса, 155 в Житомирі незабаром святкуватимуть новосілля

16 January 2015, 17:42

Житомирянка Анна на цей день чекала майже чотири роки, і ось мрія молодої жінки здійснилась.

Вона з чоловіком та двома синами вже скоро справлятимуть новосілля, адже довгобуд по Щорса, 155 у Житомирі завершено, - повідомляє прес-служба Сергія Сухомлина.

Трикімнатну квартиру в новому будинку сім’я придбала в кредит за молодіжною програмою ще в 2011 році -  буквально за два тижні до того, як його незаконно здало в експлуатацію КП «Житомирбудзамовник». Майже чотири роки Анна з чоловіком не знали, що буде з їхньою квартирою, та кредит у розмірі більше 5 тис. грн. на місяць були змушені сплачувати.

«Ми жили у батьків, більшість з наших живуть в орендованих квартирах. Тобто, разом з тим кредитом, який ми постійно платили, люди ще й сплачували за оренду квартири», - говорить Анна.

2014-й рік став знаковим для інвесторів, продовжує Анна.  Адже саме в цьому році на сесії міської ради було прийняте рішення про виділення необхідних коштів для остаточного завершення будівництва по Щорса, 155

«Велика вдячність депутатам, які нас в цій ситуації підтримали. Напевне, ходили на всі бюджетні комісії. Вдячність Сергію Івановичу, що він очолював цей процес. Сергій Іванович повністю контролював будівництво, проводив поточні наради, які стосувались не лише питань виділення коштів, але й технічних питань. Навіть по газу, по роботі генпідрядника та інше. Фактично, будівництво контролював він», - розповідає щаслива новоселиця.


Перший заступник Житомирського міського голови Сергій Сухомлин каже, що вчинити інакше не могли. Люди справедливо мають отримати житло, за яке заплатили гроші.

«Ми несли і несемо моральну відповідальність за будівництво цього будинку, так як ним займалось наше комунальне підприємство. Тому ми в цьому році виділили близько 3 мільйонів гривень з міського бюджету на будівництво цього будинку. В квітні було прийняте рішення про відділення  грошей, вони  були виділені влітку, і вже до кінця року ці кошти  фактично поступили на рахунок будівельника. Ми сподіваємось, що вкінці січня здамо цей будинок в експлуатацію», - говорить Сергій Сухомлин.

Напередодні видачі ордерів на житло Сергій Сухомлин пройшовся будинком, разом з підрядником перевірив готовність робіт. Заступник директора підприємства «Комунальник», що виконує роботи з добудови, переконаний: кошти, виділенні цьогоріч, врятували ситуацію.

«Що ми змогли зробити за ці кошти - по-перше, повністю запустити систему опалення, зробили електричні мережі внутрішньобудинкові, зробили внутрішні роботи в під'їздах: покраска, покладка плитки та інше», - каже заступник директора ПП «Комунальник» Андрій Кот.

Незважаючи на складний шлях, який довелося пройти інвесторам до часу повного вирішення житлового питання, люди знаходять і позитивні моменти.

«Напевне, величезний плюс, коли заселяєшся в будинок, вже всі один одного знають, всі як згуртована  одна команда. В нас вже немає ні однієї вільної квартири в будинку. Тобто, на даний момент в нас вийшла дуже хороша, дружня команда, яка готова й надалі дивитись за будинком, облагороджувати його і територію, і робити все необхідне», -  говорить Анна.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці січня довгобуд по Щорса,155 у Житомирі планують передати інвесторам.

Фото прес-служби Сергія Сухомлина

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі