Влада

Цимбалюк доручила доопрацювати бюджет і залишити безкоштовне харчування для житомирських школярів

22 January 2015, 13:17

В.о. Житомирського міського голови Любов Цимбалюк доручила внести зміни до проекту міського бюджету з урахуванням забезпечення харчування учнів початкових класів.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської міської ради.

«Питання безоплатного харчування учнів 1-4 класів - це питання, у першу чергу, здоров'я дітей. Разом з тим, у досить непростих економічних умовах, які сьогодні склались у державі, це також питання соціальної захищеності родин, у яких виховуються такі діти», - зауважила Любов Цимбалюк.

За її словами, при доопрацюванні проекту міського бюджету на 2015 рік мають бути проведені коригування з таким розрахунком, щоб залишити безоплатне харчування для школярів початкових класів. При цьому таке харчування має бути повноцінним та якісним.

«Одночасно необхідно повернутися до розгляду питання про забезпечення медикаментами та харчуванням хворих у лікарнях міста. І знову ж таки – у першу чергу дітей. Без цих витрат лікарні існувати просто не можуть», - зазначила Цимбалюк.

Тому до розгляду проекту міського бюджету на 2015 рік на пленарному засіданні ради, яке має відбутися 29 січня, повинні бути напрацьовані пропозиції щодо розв’язання цих проблемних питань.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 20 січня, ще жоден район Житомирської області не прийняв бюджет на 2015 рік. Тож достеменно не відомо, чи вистачатиме в місцевих бюджетах коштів на такі статті витрат, як фінансування харчування дітей у школах.

На засіданні міськвиконкому, який розглядав проект бюджету на 2015 рік, керівник фіндепартаменту Житомирської міськради Сергій Гаращук повідомив, що згідно нового законодавства, загальноосвітня галузь фінансуватиметься за рахунок освітньої субвенції, якої вистачить, щоб оплатити енергоресурси та частково – оплату праці. На інші цілі, у т.ч. на продукти харчування, медикаменти, чи будь-які поточні витрати у проекті бюджету не передбачено жодної копійки.

У проекті міського бюджету Житомира на 2015 рік також не передбачені кошти на медикаменти та харчування хворих.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі