Влада

Депутати затвердили міський бюджет Житомира і не забули про себе

29 January 2015, 15:42

На другому пленарному засіданні 40 сесії Житомирської міської ради депутати прийняли бюджет Житомира на 2015-й рік. За головний фінансовий документ міста проголосували 40 депутатів з 44 присутніх. Секретар міської ради Любов Цимбалюк подякувала колегам за роботу. За її словами, в бюджеті враховані всі пропозиції депутатів, а усі суперечливі моменти можна розглянути в лютому, коли сесія буде приймати бюджет розвитку.

«Ми пішли шляхом - зняти все те, що викликає якісь сумніви і суперечки. У нас є час і є можливість, ми все те, що зняли, маємо можливість розглянути разом з розглядом бюджету розвитку, щоб всім стало зрозуміло - куди і як мають витрачатись ці кошти, якщо мають витрачатись. Якщо є якісь сумніви і маємо якось по іншому використовувати, то ми з задоволенням будемо працювати далі і я сподіваюсь на те, що і надалі ми доопрацюємо в лютому місяці решту бюджету і бюджет розвитку. І сподіваюсь, що в лютому ми приймемо все решту, що стосується бюджету», - розповіла секретар міської ради Любов Цимбалюк.

Розподіляючи видатки бюджету, депутати не забули і про себе. Якщо в минулому році на потреби виборців кожному депутату міської ради виділялось 20 тис. грн., то в 2015-му суму збільшили до 50 тис. грн. І тепер з бюджету на потреби виборців 60 депутатів витратять 3 млн. грн. Секретар міськради переконує - таке рішення не пов’язане з майбутніми виборами, а гроші, які отримують депутати, використовуються максимально ефективно.

«Я впевнена, що кошти, які виділяються на їх діяльність, це саме ті кошти, які використовуються найбільш ефективно для громади Житомира. Тому що кожен депутат хоче на своєму окрузі, або десь в якомусь районі зробити те, що потребує громада. І депутати не дають змоги, щоб ці кошти не були освоєні, щось не зроблено, щось не дороблено, вони це контролюють. І тому, я вважаю, що саме ці видатки є необхідними і будуть використані саме в тому напрямку, в якому буде потрібно нам», - зазначила секретар міськради.

Цимбалюк запевнила, що гроші у бюджеті для депутатів є.

«Гроші? Ну, а як немає грошей, гроші в бюджеті є. Якщо вони не пішли би на дахи, наприклад, і на майданчики з цих видатків, то вони пішли би на інші видатки, так само на дахи і ще кудись», - відповіла на запитання Любов Цимбалюк.

Бюджет розвитку міста депутати розглядатимуть у лютому на черговій сесії міської ради, тоді ж будуть приймати і Програму соціально-економічного розвитку на 2015 рік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі