Місто

Під прокуратурою активісти вимагали знайти винних у переслідуванні житомирських майданівців

19 February 2015, 13:45

Вимагати знайти та покарати винних у переслідуванні учасників житомирського Євромайдану під стіни обласної прокуратури прийшли активісти громадської організації «Рух Автомайдан Житомир». Люди обурені - за рік працівники прокуратури не знайшли винних у побитті та псуванні майна житомирських майданівців.

«Пройшло більше року, ми вчора дізнались, що зрушень по цих справах жодних, і, мало того, багато епізодів, багато справ, взагалі були закриті. Також для нас була дивина, що прокуратурою взагалі не відпрацьовується версія, що до цих переслідувань могли бути причетні керманичі області. Ну, зокрема ті, що мали представляти інтереси президента на місцях, також, будемо говорити, партійні працівники, тобто, Партії регіонів», - каже активістка ГО «Рух Автомайдан Житомир» Юлія Демчук.

Активісти принесли до входу в будівлю прокуратури Житомирської області автомобільні шини та уламки снарядів систем залпового вогню «Град». За їх словами, таким чином вони хочуть нагадати, до чого призводить бездіяльність органів влади.

«Ми цією акцією хотіли нагадати і показати всім, що ми хочемо бачити перелік осіб, посадовців, які розслідують кримінальні справи і, на жаль, через рік ми не бачимо результатів. Ми хочемо показати новому керівництву генеральної прокуратури, хто реально працює, в кого є реальний результат, а хто саботує діяльність правоохоронних органів, в даному випадку прокуратури», - розповідає активіст ГО «Рух Автомайдан Житомир» Андрій Борейко.

До мітингувальників вийшов прокурор Житомирської області і вкотре запевнив, що справи про переслідування учасників Євромайдану є пріоритетними для слідчих відомства.

«Ми не лише дивимось і шукаємо, так як доручення дав генеральний прокурор, не лише «стрілочників», ті які безпосередньо складали ці протоколи, а і хто організовував ці і поїздки і антимайдани. В нас немає, в період з листопада 2013 по лютий 2014, порушених кримінальних проваджень відносно активістів Майдану, я маю на увазі, прокурорські працівники, слідчі і інші працівники правоохоронних органів, щоб складали і реєстрували такі провадження, які були б до цього дотичні. В нас такого немає. Сьогодні я буду інформувати Генеральну прокуратуру України про те, що зроблено за цей тиждень після оперативної наради, на яку нас збирав генеральний прокурор. Однозначно я вам ще раз скажу: і на підсумковій колегії, і на координаційній нараді правоохоронних органів, яку я проведу з усіма керівниками силових структур, питання розслідування категорії цих справ - Євромайдану, Автомайдану - є номером один», - розповідає прокурор Житомирської області Дмитро Лубчук.

Попри слова обласного прокурора, активісти кажуть: якщо прокуратура і далі не шукатиме винних у переслідуванні житомирських майданівців, вони вимагатимуть відставки керівництва відомства.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі