Суспільство

У двох райцентрах Житомирської області вартість проїзду в міських автобусах підвищують до 5 грн.

10 March 2015, 17:15

З 16 березня у місті Коростень Житомирської області вартість проїзду в міських автобусах становитиме 5 грн.

Відповідне повідомлення опубліковане на офіційному сайті міста Коростеня.

«Відповідно до рішення виконавчого комітету Коростенської міської ради №96 від 04.03.2015 року «Про встановлення регульованого тарифу на перевезення пасажирів автомобільним транспортом по місту Коростень в режимі маршрутного таксі», починаючи з 16.03.2015 року вартість проїзду в міському пасажирському автомобільному транспорті становитиме 5 грн.», - йдеться у повідомленні.

В іншому повідомленні на сайті Коростенської мерії інформують про скорочення кількості рейсів міського транспорту.

«В зв’язку з різким збільшенням вартості паливо-мастильних матеріалів та загальновиробничих витрат, тимчасово скорочуються кількість рейсів міського автомобільного транспорту в режимі маршрутного таксі не більше ніж на 30%», - зазначають у міськраді.

З 3 грн. до 5 грн. вартість проїзду зросла і у міському транспорті Новограда-Волинського. Підвищити ціну вирішили місцеві перевізники, навіть не чекаючи відповідного рішення виконавчого комітету міської ради.

Заступник Новоград-Волинського міського голови Сергій Колотов розповів Житомир.info, що процедура стосовно встановлення тарифу на перевезення пасажирів ще не завершена.

«Перевізники прийняли таке рішення, хоча виконком відповідного рішення ще не приймав. Адже існує процедура, яку необхідно витримувати: розроблення проекту рішення, його оприлюднення, громадське обговорення, власне саме прийняття рішення. Наразі ця процедура ще не завершена. Однак від 7 березня перевізники встановили на автобусах таблички «Маршрутне таксі» та за поїздку беруть 5 грн. Звичайно, ми незадоволені, але ставимось до цього з якимось розумінням, зважаючи на ситуацією з доларом, вартість паливно-мастильних матеріалів. Однак, якщо ціна на пальне зменшиться, то поїздка коштуватиме не 5 грн., але й не 3 грн., а, скажімо, десь 4 грн.», - пояснив Сергій Колотов.

На сайті Новоград-Волинської міської ради від 25.02.2014 оприлюднений проект рішення виконкому «Про встановлення тарифу на перевезення пасажирів автомобільним транспортом у місті Новограді-Волинському в режимі маршрутного таксі та у звичайному режимі руху (регуляторний акт)», згідно з яким вартість проїзду у міському транспорті має складати 4 грн.

«Розглянувши звернення керівника транспортного підприємства ТОВ «Новоградтранссервіс» та ФОП Косянчук А.В. стосовно необхідності перегляду тарифу через суттєве підвищення цін на паливно-мастильні матеріали, враховуючи аналіз регуляторного впливу пропонованого проекту рішення, експертний висновок у здійсненні державної регуляторної політики, висновок Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України від хх.хх.хх №хххх, протокол засідання круглого столу з питань обговорення тарифу на перевезення пасажирів автомобільним транспортом міста в режимі маршрутного таксі та у звичайному режимі руху від хх.хх.хх та з метою приведення тарифу до розміру економічно обґрунтованих витрат на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування, виконавчий комітет міської ради вирішив:

Встановити тариф на перевезення пасажирів автомобільним транспортом у місті Новограді-Волинському в режимі маршрутного таксі та у звичайному режимі руху 4,0 грн. за одну поїздку», - йдеться у проекті рішення.

Один із новоград-волинських перевізників в цифрах пояснив журналістам сайту «Звягель», на основі чого зросла вартість проїзду.

«Як пояснив директор «Новоградтранссервіс» Віктор Пелешок, у вартість квитка, що складала 3 гривні, була закладена колишня ціна на дизельне пальне у розмірі 12,95 грн. за літр (станом на квітень 2014-го року). Сьогодні ж на автозаправках дизпаливо коштує вже 28,90 гривень (!). Оптова ціна для нашого перевізника складає 25,90 грн., у зв’язку з чим собівартість проїзду зросла до 5 грн. 33 копійок. Ми намагалися чекати, скільки могли: що ціни на пальне знизяться, і ми уникнемо подорожчання квитків. Виживали за рахунок дешевшого газу, але й він подорожчав… Якщо у вартість квитка по 3 гривні ми закладали ціну газу у розмірі 7,25 грн., потім — 10,25 грн., то сьогодні треба закладати вже 15,50 грн.!», - цитує перевізника Віктора Пелешка журналіст «Звягелю» Юлія Климчук.

Як повідомляв Житомир.info, перевізники, які обслуговують автобусні маршрути в Житомирі, просять підняти тариф хоча б до 4 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі