Місто

Житомирським перевізникам, які хочуть підвищити тариф, нагадали про меморандум

4 March 2015, 16:28

Житомирські перевізники скаржаться на стрімке зростання цін на паливо і вже вдруге за останні місяці просять підвищити тариф на перевезення пасажирів у маршрутках – цього разу до 4 грн. Кажуть, що іноді не можуть виїхати на маршрути, бо нічим заправити транспорт.

«На сьогоднішній день у нас ситуація складна. Ми думали піднімати це питання раніше, але мовчали. Тепер з 1 березня зростає ціна на газ і тут уже повний колапс. День-два і у нас просто не буде можливості виїхати на лінію через порожній бак. Ми сьогодні вже думаємо, як скоротити рейси, прибрати нерентабельні – вранішні та вечірні. Ми не просимо підняти тариф до захмарної ціни, ми просимо хоча б економічнообґрунтовані 4 грн.», - розповів 4 березня на засіданні міськвиконкому директор ТДВ "Житомирське АТП 11827" Віктор Белявський.

Перший заступник мера Житомира Сергій Сухомлин зазначив, що влада міста готова розглядати питання обґрунтованого підвищення тарифу, але варто розпочинати з аналізу виконання перевізниками підписаного раніше меморандуму.

«Я думаю, що досить багато пунктів підписаного меморандуму на даний час порушуються. Крім того, ми не знаємо, якою буде ціна на паливо найближчим часом, тому не можемо прогнозувати і прорахувати економічнообґрунтований тариф», - зазначив Сергій Сухомлин.

За його словами, тариф повинен бути обґрунтований, для цього варто пропрацювати дане питання на робочій групі виконкому. Тож після завершення засідання робоча група з питань транспорту пішла радитися, щодо підвищення тарифу, пообіцявши розпочати свою роботу з аналізу виконання перевізниками пунктів меморандуму.

Коментуючи прохання перевізників підняти ціну проїзду до 4 грн., заступник мера Житомира Євгеній Демчик зазначив, що на сьогоднішній день влада міста не може покласти на плечі городян економічні негаразди в країні та підвищити проїзд в маршрутках ще на 1 грн., а тому шукатиме інші шляхи подолання збитковості пасажирських перевезень. Серед варіантів, за словами Євгенія Демчика, в області розглядається можливість відміни приміських маршруток за рахунок продовження міських маршрутів до найближчих сіл.

«Вчора ми були на нараді в області, на якій приміські перевізники були готові шантажувати владу тим, що призупинять перевезення, якщо тариф не буде розглядатись. На мою думку, зараз треба оптимізувати маршрути, можливо, за рахунок продовження міських маршрутів до приміських територій. Тоді приміські маршрутки не потрібні будуть», - зазначив Євгеній Демчик.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі