Суспільство

У Житомирської області відкрили меморіальну дошку військовому, який служив в бригаді охорони Генштабу

19 March 2015, 11:16

У селищі Великі Коровинці Чуднівського району на фасаді місцевої школи встановили меморіальну дошку односельчанину Василю Законову, який загинув у лютому 2015 року під час бойових дій в районі Дебальцевого.

Про це повідомляє прес-служба Чуднівської райдержадміністрації.

«На знак вшанування пам’яті про військовослужбовця Збройних сил України, який загинув під час виконання бойових завдань у зоні проведення антитерористичної операції, 17 березня у Великокоровинецькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів відкрито меморіальну дошку колишньому випускнику навчального закладу Василю Ігоровичу Законову», - повідомляє прес-служба Чуднівської РДА.

Розпочався захід з виконання «на живо» гімну України. Після чого рідні загиблого відкрили меморіальну дошку. Присутні вшанували пам’ять Василя Законова та усіх українських військових, які загинули в зоні АТО, хвилиною мовчання. Закінчилося урочисте дійство покладанням квітів до меморіальної дошки.

Нагадаємо, Василь Законов народився 9 травня 1992 року в м. Свердловськ Луганської області. В 1997 році сім’я Законових переїхала в смт. Великі Коровинці Чуднівського району. В 2008 році Василь закінчив місцеву школу, після чого навчався у Бердичівському коледжі промисловості, економіки та права.

У травні 2013 року був призваний Чуднівсько-Любарським ОРВК на строкову військову службу, після якої підписав контракт на службу в 101-й окремій бригаді охорони Генерального Штабу України. З 1 грудня 2014 року Василь Законов брав участь в АТО, та 7 лютого 2015 року під час ведення бойових дій поблизу м. Дебальцеве, він загинув.

У рідному селищі в загиблого залишилися батько, мати та дві сестри.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі