Влада

У Житомирській ОДА планують реорганізацію і скорочення працівників, попередили і профспілку

3 April 2015, 17:33

 Як стало відомо Житомир.info, нещодавно директори департаментів та начальники управлінь Житомирської облдержадміністрації отримали лист з попередженням щодо скорочення чисельності працівників.

«З метою забезпечення раціонального використання бюджетних коштів і видатків на оплату праці працівників, доводимо до Вашого відома, що граничну чисельність працівників структурних підрозділів облдержадміністрації (додається) буде змінено та затверджено відповідним розпорядженням голови облдержадміністрації. У зв'язку з цим та відповідно до ст.494 Кодексу законів про працю України, ст.22 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», ст.5 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» необхідно вжити заходів згідно з вимогами чинного трудового законодавства та попередити обласний комітет профспілки працівників державних установ, а також працівників структурних підрозділів облдержадміністрації про їх можливе вивільнення», - йдеться у листі.

Не відомо, що мав на увазі заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Вячеслав Поліщук, який підписував лист, попереджаючи обласний комітет профспілки працівників державних установ про можливе вивільнення.

До речі, у Кодексі законів про працю немає статті 494, натомість є стаття 49-4 Зайнятість населення: «Зайнятість суспільно корисною працею осіб, які припинили трудові відносини з підстав, передбачених цим Кодексом, при неможливості їх самостійного працевлаштування, забезпечується відповідно до Закону України "Про зайнятість населення". Ліквідація, реорганізація підприємств, зміна форм власності або часткове зупинення виробництва, що тягнуть за собою скорочення чисельності або штату працівників, погіршення умов праці, можуть здійснюватися тільки після завчасного надання професійним спілкам інформації з цього питання, включаючи інформацію про причини наступних звільнень, кількість і категорії працівників, яких це може стосуватися, про строки проведення звільнення. Власник або уповноважений ним орган не пізніше трьох місяців з часу прийняття рішення проводить консультації з професійними спілками про заходи щодо запобігання звільненню чи зведенню їх кількості до мінімуму або пом'якшення несприятливих наслідків будь-якого звільнення. Професійні спілки мають право вносити пропозиції відповідним органам про перенесення строків або тимчасове припинення чи відміну заходів, пов'язаних з вивільненням працівників».

В оновленій структурі ОДА планується залишити лише три департаменти: фінансів; містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства; праці та соціального захисту населення. Також з’явиться новий підрозділ – відділ внутрішнього аудиту.

Нагадаємо, голова Житомирської ОДА Сергій Машковський обіцяв до 1 березня представити «чітку оновлену структуру облдержадміністрації в розрізі кожного департаменту» та анонсував скорочення штатної чисельності департаментів на 40%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі