Місто

У пологовому будинку Житомира сестри-близнючки через день народили синів

7 April 2015, 16:46

20-річні сестри-близнючки із смт Ружин Житомирської області, не домовляючись, з різницею в один день народили синів: Людмила - 30 березня, а Тетяна – 1 квітня цього року.

Пологи приймали лікарі Житомирського обласного перинатального центру, куди сестрички приїхали народжувати: одна – за 2 тижні до пологів, інша – коли відійшли води.

6 квітня породіллі все ще перебували в пологовому разом з немовлятами, щоправда, у різних кімнатах на різних поверхах.

Це дійсно рідкість, що дві сестри-близнючки практично одночасно привели на світ одностатевих дітей, - говорить головний лікар перинатального центру Юрій Вайсберг. Обоє пологів були партнерськими, щоправда, одна з жінок народжувала з чоловіком, а друга – з мамою.

Про місцевих «знаменитостей» майже зразу дізнався практично весь персонал лікарні і навіть почали приїжджати журналісти.  

Спершу заходимо до Людмили, синочок якої – Іллюша – народився першим з вагою 4100 г і зростом 56 см. Тато Микола, побачивши фотоапарат і диктофон, одразу встає з ліжка і відходить до дверей – ми не перші, хто цікавиться, «а як же так вийшло». Йому неприємна така посилена увага з боку преси і він не любить фотографуватися.

Ілля у мами Людмили богатир - 4100 грамів і 56 см 

«Так як же так вийшло – ви що, домовилися народити разом?» - задаємо логічне питання.

«Не домовлялися, просто так вийшло. Таня вийшла заміж на рік раніше, ми з чоловіком одружилися на рік пізніше. А про вагітність дізналися практично одночасно. Ми з Кольою живемо у його батьків, а сестра Таня з чоловіком - у наших. Я приїхала до них і кажу, що вагітна, а мама до Тані: «А ти чого мовчиш? Кажи й ти», - розповідає жінка.

Сестри разом ставали на облік у Ружинську районну лікарню, разом приходили на планові огляди, тільки от терміни майбутнім мамам ставили різні – з різницею у 2 тижні. Про те, що носять хлопчиків, жінки дізналися на другому УЗД. Підібрали імена. Але одночасне народження ніяк не планували.

«Я приїхала сюди за 2 тижні до пологів, народила Іллюшу. А через день мене «доганяє» Таня – у неї вдома води відійшли. Вона народила 1 квітня», - закінчує свою розповідь Люда, додаючи – синок схожий на тата.

«Татів» син і у Тетяни - Максимчика народжували разом, він теж схожий на батька. Вага 3320 г, 51 см.

Про них з сестрою породілля розповідає: «Ми завжди були разом – у дитсадку, в школі, разом навчалися в Житомирському комерційному коледжі, зараз вчимося заочно у Полтаві. Наші чоловіки дружили зі школи, жили на одній вулиці. Спочатку Люда познайомилася з чоловіком, потім я. Але ми одружилися раніше».

Максима Тетяна народжувала з чоловіком

У сестер-близнючок є старша на 5 років сестра, яка має однорічну донечку.

На питання, чи не планували сестри разом народити і по другій дитині, Таня відповідає:

«Ще ні, треба цих підростити. А там видно буде».

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирському перинатальному центрі 28-річну вагітну вилікували від «свинячого» грипу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі