Влада

Облрада хоче розібратися з орендарями будівлі біля житомирського Сінного ринку

20 April 2015, 20:10

 Обласний бюджет щороку втрачає більше мільйона гривень на комунальному приміщенні по вулиці Домбровського, 38 у Житомирі, яке не здається в оренду відповідно до закону. Про це говорив голова комісії з питань бюджету та комунальної власності обласної ради Дмитро Кропачов під час прес-конференції 20 квітня.

За словами Дмитра Кропачова, він зареєстрував проект рішення обласної ради, яким забороняється приватизація цього приміщення. В проекті рішення також йдеться, що 30% доходів від оренди приміщень будуть спрямовуватись на підтримку заходів громадських організацій, що займаються соціальним захистом та реабілітацією інвалідів Житомирської області.

«Вже декілька років дане приміщення, як ми бачимо, здається в оренду і використовується без погодження обласної ради. Гроші від оренди - незрозуміло куди йдуть і як використовуються і так далі. На сьогодні треба, і задача стоїть, саме впорядкувати дане приміщення. Тобто, щоб оренда надходила офіційна в обласний бюджет. А для того, щоб не було ніяких спекуляцій підготовлено даний проект рішення обласної ради і на 31-ій сесії обласної ради дане рішення буде винесено на розгляд депутатів і вони повинні підтримати, я думаю», - розповідає голова комісії з питань бюджету і комунальної власності облради Дмитро Кропачов.

16 квітня обласна рада направила директору обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів лист, у якому, зокрема, просила надати реєстр договорів оренди нерухомого майна, укладених Фондом з іншими юридичними та фізичними особами.

Представників Житомирського обласного відділення Фонду соцзахисту інвалідів на прес-конференцію не запросили, але журналісти вирішили поцікавитись їх точкою зору. За словами директора обласного відділення Фонду, усі гроші, отримані від оренди тимчасово вільних приміщень, йдуть на фінансову допомогу інвалідам, а також на оплату комунальних послуг.

«Те, що Дмитро Кропачов каже про якийсь мільйон, то давайте подивимось на цей мільйон. Якщо за світло нам треба платити 35 тисяч в місяць, то за рік виходить 420 тисяч гривень. треба тільки заплатити за світло у рік. Що стосується опалення - давайте порахуємо: 30 тисяч за опалення, за шість місяців – це 180 тисяч. То про який він мільйон говорить взагалі не зрозуміло», - каже директор Житомирського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Володимир Прушківський.

У Фонді запевняють: мають усі необхідні документи та готові надати їх у разі необхідності, і переконані – в обласній раді хочуть просто продати приміщення.

«Обласна рада на сьогоднішній день зайняла позицію, що не відповідає не тільки нормам суспільної моралі, а й нашому основному закону – Конституції України. Стосовно «міфічних» грошей, які нібито недонадходять – голова правління фонду зазначив куди воно йде, а я підтверджую факт того, що були перевірки. І жодних порушень діяльності ніхто, в тому числі і господарський суд, коли ми надали усі документи надходжень, не виявив. Тому я вбачаю тут одне тільки: що дане приміщення, яке фонд зберіг, вони намагаються передавши його іншій установі без проблем продати», - каже керівник правового сектору Фонду захисту прав інвалідів Микола Іщенко.

Представники фонду вже підготували звернення до Президента та місцевої влади, у якому просять захистити Конституцію від правопорушень посадових осіб органів місцевого самоврядування. Якщо ж до їх прохань не дослухаються, люди готові захищати приміщення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі