Політика

Депутат Житомирської облради Кропачов: Ми доведемо справу з приміщенням на Домбровського, 38 до кінця

23 April 2015, 18:13

На засіданні постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності у четвер, 23 квітня 2015 року, розглядали доручення розібратися в ситуації з приміщенням на Домбровського, 38.

На засіданні були присутні представники громадської організації «Житомирський обласний Фонд соціального захисту інвалідів», журналісти, громадськість.

Нагадаємо, мова йде про використання нерухомого майна спільної власності територіаьних громад області громадською організацією «Житомирський обласний Фонд соціального захисту інвалідів», приватної форми власності. ГО «Житомирський обласний Фонд соціального захисту інвалідів» понад 10 років чинить супротив щодо виконання рішення обласної ради від 2005 року про передачу на баланс приміщення та самовільно розпоряджається коштами від оренди комунального майна площею біля 4 тис. кв. метрів. Сума становить не менше 1 млн. грн. на рік.

9 квітня члени бюджетної комісії вирішили доручити КП «Агенція з питань регіонального розвитку» укласти договір на охорону даного об’єкту, відправити листи громадській організації «Фонд соціального захисту інвалідів» з попередженнями, розробити план заходів з вирішення даного питання, а також підготувати звернення до прокуратури та УМВС і розглянути це все на наступній бюджетної комісії через 2 тижні.

 23 квітня постійна комісія з питань бюджету і комунальної власності одностайно проголосувала за те, щоб узяти до відома інформацію й виконати план заходів, що розробили структури, які здійснюють управління майном спільної власності територіальних громад області, а також подати підготовані звернення до прокуратури та УМВС.

«Ми доведемо до кінця цю історію, яка тягнеться вже 20 років, – з 1995-го. Насамперед упорядкуємо використання вказаного нерухомого майна і територію довкола нього», – зазначив голова бюджетної комісії Дмитро Кропачов.

Він також зачитав присутнім звернення від жителів будинку на вул. Домбровського, 44, що межує з  об’єктом за адресою вул. Домбровського, 38. Між їхнім двором та цим об’єктом знаходиться двометровий бетонний паркан. У результаті засмічення земельної ділянки з території, яку використовує ГО «Житомирський обласний Фонд соціального захисту інвалідів» паркан знаходиться в аварійному стані та створює небезпеку для людей та транспортних засобів. Люди вже 2 роки звертаються до керівництва вказаної  громадської організації  проте жодного результату немає.

Занедбана не лише територія довкола, будівля сьогодні теж не в кращому стані – вибиті вікна, не працює ліфт,  вбиральні, спеціально обладнаної для людей з обмеженими можливостями, теж немає.

Сьогодні приміщення на Домбровського, 38 виглядає фактично безгосподарним і потребує негайного ремонту. Його потрібно передати на баланс комунальної установи з експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради та  заключити всі необхідні договори, як це передбачено законом.

Члени постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності заслухали представників ГО «Житомирський обласний Фонд соціального захисту інвалідів» та інших присутніх. Проте дійшли одностайного рішення, що розпоряджатися коштами і майном територіальних громад області  має обласна рада, а не приватна структура. Крім того, якщо дана ситуація затягнеться ще на 10 років, ремонтувати імовірно вже не буде що.

 «Ніхто не виселяє з даного приміщення жодну організацію, яка займається соціальним захистом людей з обмеженими можливостями, – вони можуть і надалі орендувати приміщення зі ставкою 1 грн. Крім того, я зареєстрував проект рішення, щоб встановити відрахування від доходів оренди даного приміщення у розмірі 30% на підтримку заходів громадських організацій, які займаються соціальним захистом та реабілітацією людей з обмеженими можливостями у Житомирській області», – наголосив Дмитро Кропачов.

Він також зазначив, що всі приватні організації, які орендують офіси в даному приміщенні отримають право на першочергове переукладання договорів. Їх також ніхто не виселяє.

 Депутати прийняли інформацію до відома, підтримавши подальший план дій щодо передачі будівлі на баланс комунальної установи по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради.

 Прес-служба депутата Житомирської обласної ради Дмитра Кропачова

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі