Місто

Схему автобусних маршрутів у Житомирі поки що змінювати не будуть – міськвиконком проти

6 May 2015, 12:03

 Виконком Житомирської міської ради не підтримав проект рішення про затвердження міської автобусної мережі.

На засіданні 6 травня «за» проголосували лише 20 із 27 присутніх членів виконкому (всього їх 43).

Представники міської влади зазначали, що рішення обговорювалося на комісії, були деякі зауваження і пропозиції, всі вони враховані, в проект внесені відповідні зміни.

А члени виконкому Микола Костриця та Віктор Котвицький наполягали, що треба розглядати це питання в комплексі – разом зі стратегією розвитку ТТУ та веломережі.

Заступник мера Євгеній Демчик переконував, що рішення треба приймати зараз, бо вже влітку будуть проводитись конкурси для перевізників і вони повинні мати чітко визначені нові маршрути. Демчик також запевняв, що нова автобусна мережа лише на 30% дублює існуючі тролейбусні маршрути.

«Я не заперечую, що треба маршрутки переносити на нові вулиці, але це треба розглядати усе в комплексі, врахувати часовий інтервал, пасажиропотік і т.д.», - наголошував директор Житомирського трамвайно-тролейбусного управління Олег Таможський.

Він повідомив, що зараз в ТТУ є 83 тролейбусів і 12 трамваїв, і підприємство готове забезпечити перевезення пасажирів по вулиці Київській, якщо її звільнять від маршруток.

Як повідомляв Житомир.info, у проекті рішення пропонувалося затвердити міську автобусну мережу з 21 маршруту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі