Місто

«Народний тил» приїхав до житомирського УМВС, аби дізнатися про розслідування побиття активіста

21 May 2015, 18:49

 21 травня близько сотні активістів громадських організацій «Народний тил», «Автомайдан» та місцевих активістів Самооборони зібрались на Старому бульварі біля будівлі УМВС в Житомирській області.

Київські громадські активісти приїхали дізнатись, які заходи вживає міліція в ході розслідування інциденту з волонтером ГО «Народний тил» Михайлом Бакалюком у смт Ємільчине.

«Я сидів в автомобілі, вони різко під'їхали, вийшло двоє, відразу підійшли до мене з претензіями що я, мовляв тут роблю. Я кажу: хлопці, а в чому власне справа, в чому проблема? Я стою, нікому не заважаю. Ну і слово за слово, і пішло-поїхало. Вони проявляли агресивну поведінку, був струс мозку у мене, пошкодження м'яких тканин, ну і плюс дрібні садна обличчя. Справа в тому, що ми, в першу чергу, хочемо об'єктивного розслідування, що б вище керівництво провело розслідування і дало свій висновок», - каже Михайло Бакалюк.

Волонтери розповіли, що зранку вже були у Ємільчинському районі.

«Там начальник райвідділу, їздила частина нашої групи і спробувала з ним зустрітися. Він різко пішов на лікарняний, я не знаю, які то у нього там супер-пупер діагнози, він не пішов на зустріч, сьогодні не приїхав туди. Виходили його заступники, з якими велися розмови. З'ясували, що за п'ять місяців навіть елементарної експертизи з даної події не проведено. На місце, де подія трапилася, ДАІ навіть не було викликано. Хочемо знати, які заходи вживаються з даної справи, і сьогодні, будучи в цьому населеному пункті, де все це сталося, зібралися місцеві жителі, і почало спливати дуже багато негативної інформації стосовно міліції, по відношенню до ДАІ, по відношенню до прокурора області. І ми хотіли б, щоб нарешті в наших населених пунктах почався якийсь порядок. Разом з місцевими жителями ми змусили, це не фізично, ви правильно повинні розуміти, про те, що це не фізична була загроза, а при місцевих жителях, ми начальника ДАІ попросили зняти погони. Ми попросили, і він привселюдно зняв свої погони підполковника і пообіцяв подати у відставку. І ми сподіваємося, що все-таки в ньому залишилося щось офіцерське, і він дійсно подасть у відставку», - каже волонтер «Народного тилу» Вадим Шевченко.

До активістів вийшов начальник УМВС у Житомирській області Валерій Рудик. Він повідомив активістам, що справа знаходиться в управлінні, і пообіцяв чесне розслідування.

«Єсть кримінальна справа, яка розслідується, є два потерпілих, якому нанесені одному тяжкі тілесні ушкодження, іншому нанесені легкі тілесні ушкодження. Є кримінальна справа, ми її затребували через великий резонанс, затребували в понеділок. Сьогодні вона прийшла і знаходиться у нас, в управлінні, і ми будемо розбиратись по цій справі. От начальник слідчого управління, Резніченко, досвідчена людина, будемо приймати виважені рішення. А взагалі, якщо чесно, то я не розумію, до чого тут міліція. Коли була ця подія, там не було жодного працівника міліції», - розповідає Валерій Рудик.

За словами Рудика, справа перебуває на контролі в.о. начальника слідчого управління Юрія Резніченка.

«Ми неупереджено, об'єктивно проведемо розслідування. Відповідно по закінченню розслідування ми хочемо зібратись, і я вам чітко скажу, яке рішення відносно кожного учасника цієї події прийнято. На нинішній момент Бакалюк перебуває в статусі свідка, два інших учасника перебувають у статусі потерпілих», - повідомив Резніченко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі