Культура

У Житомирі на благодійному концерті «Сонечка» зібрали 20 тис. грн. на пам’ятник Івану Сльоті

3 June 2015, 15:23

1 червня в обласному драмтеатрі вихованці Житомирської міської школи хореографічного мистецтва «Сонечко» дали благодійний концерт, кошти від якого підуть на спорудження пам'ятника художньому керівнику і головному диригенту Поліського державного ансамблю пісні і танцю «Льонок» Івану Сльоті, який помер в Житомирі у липні 2014 року.

Організатори – подружжя Гузунів – були з митцем гарними друзями, і саме їм належить ідея допомогти коштами на встановлення пам’ятника.

Перед концертом дружина Сльоти Валентина Бартош зачитала один з останніх віршів поета, а також висловила впевненість, що «Іван Михайлович з небес спостерігає за тим, що тут відбувається, і він радий, що в його рідному місті є стільки талантів».

На концерт запросили військовослужбовців, які проходять навчання на полігоні та лікуються у шпиталі.

Зі слів ведучого, начальника управління культури Житомирської облдержадміністрації Юрія Градовського, на концерт «Сонечка» прибули гості з Молдови, Канади, Польщі, США, - країн, де з успіхом виступали вихованці колективу.

Житомирські танцюристи вкотре підкорили глядачів майстерним виконанням національних українських танків, танців різних народів та виступами на тематику Майдану та війни на сході.

Як розповіла Житомир.info Валентина Бартош, завдяки концерту вдалося зібрати близько 24 тисяч гривень. Вартість скульптурної композиції, ескізи якої дружина покійного артиста вже має на руках, перевищує 200 тис. грн.

Валентина Миколаївна хоче встановити пам’ятник на житомирському міському кладовищі, де похований Іван Сльота, до річниці його смерті 27 липня.

Як повідомляв Житомир.info, дружина митця планує видати книгу спогадів про артиста, яку напишуть його друзі та шанувальники.

Валентина Бартош

Фото Юлії Демусь

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі