Політика

Партійці «Опозиційного блоку» обрали керівників обласної організації і втекли від житомирських активістів

12 June 2015, 18:39

 12 червня впродовж кількох годин у сквері на вулиці Котовського пильнують люди. За їх інформацією у сусідньому бізнес-центрі мають відбутися збори партії «Опозиційний блок». До опозиціонерів «Правий сектор» має питання.

«Ми зібралися з мирними цілями, але якщо нас будуть провокувати, все може бути», - каже представник «Правого сектору» Дмитро Черепанський.

Тим часом збори «Опозиційного блоку» готуються на майдані Путятинському. Партійці переконують: вони одразу планували свій захід тут, а не змінювали адресу, злякавшись активістів.

«Опозиційний блок» нікого ніколи не боявся і не буде боятися. Нам нема за що переживати і боятися», - запевняє депутат міської ради Наталія Леонченко.

Із годинними запізненням на збори прибувають нардепи Юрій Павленко та Юрій Бойко. І одразу поспішають перейти до суті:

«Не будемо гратися у зайву демократію. Є пропозиція оргкомітету зборів обрати головуючим Павленка Юрія Олексійовича. Президію обрати у складі Павленка Юрія Олексійовича і Бойка Юрія Анатолійовича», - оголошує пропозицію народний депутат Юрій Павленко.

Зал одноголосно підтримує. Так само одноголосно підтримують пропозицію обрати Юрія Павленка головою обласної організації партії «Опозиційний блок»

«Пропоную обрати головою Житомирської обласної організації політичної партії «Опозиційний блок» Павленка Юрія Олексійовича. Ви його всі знаєте. Він з нами у самий важкий час знаходиться сьогодні, він – справжній боєць. Пропоную обрати його», - звертається до присутніх нардеп Юрій Бойко.

Своїм першим заступником Юрій Павленко призначає депутат Житомирської облради Андрія Дяченка, також заступниками стають Олександр Никитюк (колишній заступник губернатора Рижука) і Наталія Леонченко.

І доки в залі не вщухають оплески, під дверима збираються активісти – дізнавшись, що збори таки відбудуться в іншому місці, вони прийшли сюди на розмову.

«Подивіться, вони як злодії ховаються. Значить, у них є, що скривати. Це ще раз підтвердження тому, що люди не зовсім спокійно можуть зайти і подивитися людям в очі», - каже активістка ГО «Всеукраїнське об’єднання Майдан Житомирської області» Наталія Волинець.

«Опозиційний блок» - організація, яка почала свою діяльність від славнозвісної «Партії регіонів», знову рветься до влади. В той час, коли люди гинуть на Донбасі», - додає голова ГО «Самооборона Житомирщини» Сергій Ткачук.

До зали активістів не пускає охорона, натомість, їм пропонують компроміс: обрати чотирьох представників, яких впустять всередину і дозволять поставити запитання. Потім їх просять почекати у коридорі. Втім, розмови не виходить, бо тим часом учасники партійних зборів залишили залу через інші двері.

Житомирські активісти визнають: їх ошукали, втім обіцяють таки знайти нагоду висловити свою позицію представникам партії «Опозиційний блок»

«Вони остаточно втратили почуття страху. Вони думають, що взяли Бога за бороду ще раз. Але я вважаю, що навряд чи у них щось вийде», - каже голова ГО «Рух Автомайдан Житомир» Валерій Арушанян.

Юрій Павленко і Юрій Бойко

Андрій Дяченко

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі