Місто

Житомирян, які живуть на першому-другому поверхах, можуть звільнити від плати за ліфт

24 June 2015, 12:29

 Житомирян, які проживають на першому і другому поверхах багатоповерхівок, можуть звільнити від плати за ліфт.

Проект рішення сесії «Про встановлення тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій для споживачів І та ІІ поверхів у будинках з ліфтами, не обладнаними картковою системою», опублікований на сайті міської ради 23 червня.

«З метою забезпечення належного утримання житлових будинків, технічного обладнання в них та надання споживачам більш якісних послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, розглянувши звернення підприємств житлового господарства, що обслуговують житловий фонд з питань встановлення тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій для споживачів І та ІІ поверхів у будинках з ліфтами, не обладнаними картковою системою, за виключенням з їх складу вартості технічного обслуговування та  енергопостачання ліфтів, враховуючи пропозиції депутатів Житомирської міської ради, відповідно до Законів України «Про житлово-комунальні послуги», «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада вирішила при встановленні тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій для споживачів І та ІІ поверхів у будинках з ліфтами, не обладнаними картковою системою, виключати з їх складу вартість технічного обслуговування та енергопостачання ліфтів», - йдеться у проекті рішення.

Втрати обслуговуючих підприємств, що пов’язанні із регулюванням тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій для споживачів І та ІІ поверхів у будинках з ліфтами, не обладнаними картковою системою, планують відшкодовувати з міського бюджету.

На останній сесії міської ради депутати піднімали питання про відміну плати за користування ліфтами мешканців перших і других поверхів. В управлінні житлового господарства міської ради підготували довідку – скільки коштів потрібно виділити з міського бюджету, якщо у Житомирі відмінять ліфтові картки і мешканців квартир на 1-2 поверхах звільнять від сплати.

«При відміні ліфтових карток у всіх житлових будинках, обладнаних картковими апаратами, просимо Вас передбачити в міському бюджеті кошти на відшкодування витрат з технічного обслуговування ліфтів для проживаючих на 1-2 поверхах за червень-грудень 2015 року у розмірі 1050,7 тис. грн.», - йдеться у листі управління житлового господарства на адресу секретаря міської ради Любові Цимбалюк.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі