Влада

Військові житомирської 95-ї бригади отримали ордени з нагоди річниці звільнення Слов’янська і Краматорська

6 July 2015, 17:00

 Військові 95-ї окремої аеромобільної бригади, яка дислокується у Житомирі, отримали нагороди з нагоди річниці звільнення міст Слов’янськ та Краматорськ від російсько-терористичних військ.

Відповідний указ 3 липня підписав президент України Петро Порошенко.

За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі орденом Богдана Хмельницького III ступеня нагороджено підполковника БОСКА Валентина Анатолійовича (командування ВДВ); майора МАСНЮКА Петра Васильовича (95-а бригада); майора НЕСТЕРЕНКА Сергія Івановича (95-а бригада).

Також орденом «За мужність» III ступеня нагороджений молодший сержант з 95-ї окремої аеромобільної бригади ОЛОЩУК Георгій Олександрович.

Президент України – Верховний Головнокомандувач Збройних Сил Петро Порошенко з нагоди річниці звільнення міст Слов’янськ та Краматорськ від російсько-терористичних військ провів зустріч з військовими, які брали участь у визволенні цих міст. Глава держави від імені Українського народу висловив подяку воїнам за їх ратний подвиг та героїзм – повідомляє прес-служба глави держави.

«Цей день, 4 липня, назавжди увійшов у новітню історію України. Рік тому відбулася подія, яка на весь світ засвідчила, що Збройні Сили України здатні не лише захищати і обороняти, але й робити блискучі наступальні операції. Символом цієї міці стала праця наших Збройних Сил по звільненню Слов’янська. Слов’янська, який був символом знущання над українцями, в підвалах слов’янського СБУ було десятки закатованих українських патріотів, де знущалися над Українським прапором, Українською державою. Дякуючи вашим спільним зусиллям і блискуче проведеній операції Слов’янськ було звільнено від російсько-терористичних найманців», – заявив Президент, звертаючись до військових.

Президент особливо зазначив, що серед тих, хто першими увійшов на вулиці визволених міст, були військовослужбовці українського спецназу та воїни-десантники, за словами Петра Порошенка, справжня еліта українських Збройних Сил.

Глава держави вручив державні нагороди військовослужбовцям за мужність та героїзм, виявлені під час звільнення міст Слов’янськ та Краматорськ. У зустрічі також взяли участь Міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак та Начальник Генерального штабу генерал-полковник Віктор Муженко.

Фото з сайту президента

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі