Суспільство

Батальйон патрульної служби міліції Житомирщини відзначає славну річницю! (2 фото)

28 February 2008, 17:35

Історія створення житомирської патрульної служби, працівники якої  забезпечували б охорону громадського порядку на всій без виключення території міста Житомира сягає 1985 року,  після того, як в обласному центрі було створено Корольовський та Богунський районні відділи внутрішніх справ.

В історії незалежної України народження патрульної служби МВС України пов’язано з наказом МВС України від 28 лютого 2005 року. Відтак, у порядку експерименту було запроваджено в м. Житомирі спільні патрулі міліції громадської безпеки у складі працівників стройових підрозділів Державтоінспекції та окремого батальйону патрульно-постової служби обласного підпорядкування для охорони громадського порядку в громадських місцях та забезпечення безпеки учасників дорожнього руху в м. Житомирі. Вже наступного, 2006 року, на виконання наказу  МВС України в м. Житомирі й було створено батальйон патрульної служби при УМВС України в Житомирській області, який наразі очолює капітан міліції Анатолій Монзолевський.

Серед багатьох завдань, покладених на патрульну службу міліції, основною залишається активна, наступальна боротьба з будь-якими правопорушеннями на вулицях, площах, стоянках, майданчиках, у парках для відпочинку та інших громадських місцях м. Житомира. Сьогодні у батальйоні патрульної служби при УМВС нараховується понад 150 міліціонерів, що безпосередньо патрулюють вулиці обласного центру. Проте накопичений практичний досвід роботи свідчить про те, що ефективність боротьби зі злочинними посяганнями залежить не лише від кількості нарядів міліції БПС, а й від доцільної їх розстановки, вмілої організації взаємодії між ними та військовослужбовцями  внутрішніх військ України - в/ч 3047.

 

 

Упродовж минулого року за участю працівників патрульної служби розкрито понад 600 злочинів загальнокримінальної спрямованості, серед яких і тяжкі протиправні діяння. За скоєння адміністративних правопорушень, серед яких домінують порушення антиалкогольного законодавства, дрібне хуліганство та інші, затримано понад 6,5 тисяч осіб. У поточному році за участю стражів громадського порядку вже розкрито 38 злочинів, ще 944 особи затримано за вчинення адмінправопорушень.

Частіше за все працівникам патрульної служби доводиться розкривати найпоширеніші „вуличні” злочини – грабежі, а також боротися з відкритим  розповсюдженням наркотичних засобів. Злочин важливо розкрити „по гарячих слідах”, вважають охоронники правопорядку, інакше затримати зловмисника пізніше буде значно важче.

Цього року за сумлінне виконання службових обов’язків, особисту участь у затриманні злочинців, високий професіоналізм вже заохочено 25 співробітників батальйону патрульної служби при УМВС України в Житомирській області.

Отож, шановні захисники правопорядку, щиро вітаємо вас з професійним святом! Усім тим, хто вдень і вночі охороняє наш спокій, тим, хто здатен захистити і допомогти, не шкодуючи власного життя, ми зичимо міцного здоров’я й благополуччя у житті. Нехай тяжкий, але почесний обов’язок озивається лише людською вдячністю. Бажаємо вам родинного тепла та затишку, успіхів у службі!

Ольга Номерчук, ВЗГ УМВС України в Житомирській області

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі