Влада

Виконком знову хоче ліквідувати КП «Реклама», яке лише з білбордів у Житомирі отримує близько 1 млн грн в місяць

15 July 2015, 17:41

15 липня на засіданні міськвиконкому начальник управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Євгенія Черкасова розповіла, скільки коштує розміщення реклами на білбордах та сіті-лайтах у Житомирі.

За словами Черкасової, плата за тимчасове користування місцями розташування спеціальних конструкцій зовнішньої реклами у Житомирі залежить від зони розташування, виду та розміру самої конструкції.

«Орієнтовно, за білборд, який стоїть у першій зоні, тобто у центрі міста, плата становить 1300 грн в місяць, лайтпостер – 250-300 грн в місяць. У Житомирі розміщено приблизно 600 конструкцій білбордів. Ми приблизно порахували – виходить в місяць близько 600 тис грн, а з усієї реклами – майже 1 млн грн», - розповіла Черкасова.

За словами в.о. мера Житомира Любові Цимбалюк, плату за користування білбордами та сіті-лайтами отримує КП «Реклама» і кошти не потрапляють до міського бюджету.

З огляду на це, член виконкому Анатолій Репіков вніс пропозицію доручити трьом департаментам Житомирської міської ради: фінансовому, економічного розвитку та юридичному розробити механізм, за яким плата за користування місцем для реклами йшла б через казначейство у міський бюджет, а не через комунальне підприємство, яке ці кошти використовує на власний розсуд.

Дана пропозиція була підтримана членами виконкому одноголосно – 27 «за».

Член виконкому Микола Костриця зазначив, що такий механізм мав би діяти у Житомирі вже давно, адже постановою Кабміну від 2009 року визначається, що кошти від розміщення зовнішньої реклами в місті мають надходити до місцевого бюджету. У зв’язку з цим функціонування КП «Реклама», за словами Миколи Костриці, є недоцільним, тому є потреба у його ліквідації, але дане питання знаходиться у компетенції міської ради. Тож Костриця запропонував звернутися до депутатів міської ради з вимогою ліквідувати комунальне підприємство «Реклама». Ця пропозиція також була підтримана більшістю членів міськвиконкому.

Як повідомляв Житомир.info, Микола Костриця уже не вперше наполягає на ліквідації КП «Реклама» через його недоцільність. Подібна пропозиція уже виносилась ним на засіданні виконкому в грудні 2014 року. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі