Суспільство

Житомирщині загрожує поважна проблема!

29 February 2008, 10:47

Неабияку стурбованість викликає проблема розповсюдження наркотиків. Офіційно на обліках в органах внутрішніх справ перебувають 4,5 тис. осіб (за аналогічний період минулого року – 4,1 тис.), у т.ч. 340 з них діти.

Стан боротьби з наркоманією ускладнюється появою нових джерел наркотичних засобів. Витік у незаконний обіг отруйних та сильнодіючих лікарських препаратів, зокрема трамадолу, з аптечних закладів та складів став невід’ємною складовою наркобізнесу. Лише за 2 місяці цього року із незаконного обігу вилучено 21 тисячу пігулок цього препарату. Все більше обігу вилучається синтетичних наркотичних засобів. Минулого року їх вилучено понад два кілограми, ціна яких на «чорному ринку» становить 410 тисяч гривень.

Актуальним завданням залишається недопущенням використання області для транзиту наркотиків та інших контрабандних товарів. Якщо минулого року було ліквідовано 6 міжнародних наркоканалів , то вже поточного – 2. Затримано особу, яка з території України намагалась провезти на територію Республіки Білорусь 1 кг марихуани.

Про це повідомляє прес-служба УМВД України в Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі