Події

У Житомирській області в річці Хомора виявлена масова загибель риби

16 July 2015, 11:05

 У Житомирській області працівниками Житомиррибоохорони 13 липня у р. Хомора виявлена масова загибель риби.

Про це повідомляє управління рибоохорони в Житомирській області.

«13 липня працівниками Житомиррибоохорони встановлено факт масової загибелі риби, на річці Хомора, поблизу с. Глибочок Баранівського району. Також виявлено скупчення риби на поверхні води та в прибережній смузі», – йдеться у повідомленні.

По факту загибелі риби спеціалістами Житомиррибоохорони було складено акт обстеження та пораховано кількість загиблої риби, яка в результаті візуального обстеження, за видами та кількістю складала: плітка – 354 екз., окунь – 65 екз.,щука – 65 екз., лящ – 177 екз., сом – 23 екз., бичок – 463 екз., уклія (верховодка) – 741 екз., ротань – 14 екз., карась – 161 екз.

«Для встановлення наявності у воді отруйних речовин та визначення вмісту розчиненого кисню відібрані та передані до Державної екологічної інспекції у Житомирській області проби води. З метою проведення лабораторних досліджень та встановлення причин загибелі до Житомирської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини направленні зразки вилученої загиблої риби», – розповіли в управлінні рибоохорони в Житомирській області.

На даний час очікуються результати лабораторних досліджень, після чого можна буде зробити висновки щодо причин загибелі риби.

Фото управління рибоохорони в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі