Влада

У Житомирській області збираються збільшити кількість військкоматів, щоб впоратись з мобілізацією

23 July 2015, 16:59

До початку осені 2015 року у кожному районі Житомирської області буде сформований військовий комісаріат.

Про це під час звітної прес-конференції за підсумками одного року на посаді 23 липня сказав голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський.

«Є такий позитивний момент, що на сьогодні прийнято рішення, і до початку осені буде сформований військовий комісаріат у кожному районі нашої області. Раніше було багато об'єднаних військових комісаріатів. На сьогодні прийнято рішення, що вони будуть забезпечені штатом, і я думаю, тоді відсоток виконання (плану з мобілізації – ред.) ще підвищиться», - сказав він.

За інформацією губернатора, в області шоста хвиля мобілізації виконана на 40%.

«На сьогодні проходить шоста хвиля мобілізації. Якщо по відсоткам взяти, то виконано близько 40% від плану. Ми йдемо у графіку, серйозних застережень і проблем з цього приводу нема щодо зриву мобілізації чи невиконання. Звичайно, є райони і міста, які не виконують, вживаються заходи спільно і органами місцевої влади, і військового комісаріату. Зараз навіть долучаються правоохоронні органи для того, щоб відповідне поставлене мобілізаційне завдання було виконане вчасно і у тих розмірах, яких потребують.
Є проблематика - це місто Коростень і Коростенський район щодо виконання заходів мобілізації. І, до речі, було висловлене усне попередження керівнику райдержадміністрації, тому що він відповідає у розрізі району за проведення мобілізації, за налагодження тієї роботи. Також у шостій хвилі є проблематика по місту Житомиру - один із найменших показників, і у Новограді-Волинському», - сказав Машковський.

Голова ОДА також відзначив, що розпочався передвиборчий процес і багато хто спекулює на темі мобілізації.

«У той же час хочу зазначити, що застережень щодо невиконання поставлених завдань щодо проведення 6-ї хвилі мобілізації немає. Працюємо в оперативному режимі, вирішуємо проблеми», - сказав він.

Житомирський губернатор також нагадав, що усі п’ять хвиль часткової мобілізації в області проведені у повному обсязі. Мобілізовано 11980 військовозобов’язаних, з них 987 добровольців. Це другий результат по Україні.

З квітня по червень 2015 року на строкову службу призвано 926 громадян.

Відео зі звітної конференції за результатами року Сергія Машковського на посаді голови Житомирської ОДА дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі