Інтерв'ю

Голова Житомирської ОДА Сергій Машковський відзвітував про рік роботи на посаді

23 July 2015, 17:54

«Рік на посаді голови ОДА у сьогоднішніх умовах - це надзвичайно довго. З іншого боку він пройшов, як один день. Отже, сьогодні ми вже будемо підбивати підсумки, чи ефективною ця робота була, чи достатньою, моменти, де потрібно доопрацьовувати, де потрібно посилити свою працю», - такими словами 23 липня голова Житомирської ОДА Сергій Машковський розпочав звітну конференцію за результатами роботи на займаній посаді.

Губернатор розпочав із звіту про виконання бюджетних показників. Повідомив, що за рік його роботи на посаді перевиконання бюджету склало 77 млн грн. За підсумком 11 місяців 2014 року та в цілому за 2014 рік Житомирська область посіла перше рейтингове місце серед усіх регіонів України за рівнем виконання доходів. Вільні залишки на початок 2015 року склали 131 млн грн.

Також Сергій Машковський розповів, куди Житомирська ОДА планує спрямувати вільні залишки:

- 15 млн грн на соціальний захист учасників АТО та їх сімей і соціальну підтримку вимушених переселенців;

- 5,5 млн грн на ліки для онкохворих;

- 10,5 млн грн на оздоровлення дітей області;

- 30 млн грн на придбання МРТ.

У своєму звіті голова ОДА торкався питань залучення інвестицій, переведення котелень на альтернативне паливо, а також питання субсидій.

«Ми спрацювали і сьогодні маємо результат: майже 63 тисячі звернень від населення та 45 тисяч вже призначених виплат. Опрацьовано 3/4 звернень. І це один з найкращих результатів по Україні, але ми не зупиняємось на досягнутому», - зазначив він.

Сергій Машковський розповів про підтримку військовослужбовців-учасників АТО, вимушених переселенців та допомогу сім'ям загиблих та важкопоранених бійців.

Також він зазначив, що усі п'ять хвиль часткової мобілізації були проведені у повному обсязі. Загалом було мобілізовано майже 12 тисяч військовозобов'язаних, 987 з яких - добровольці. За словами Сергія Машковського, це другий найкращий результат в Україні. У квітні-червні 2015 року на строкову службу призвано 926 громадян.

Машковський відмітив важливість проведення реформи децентралізації влади і необхідність прийняття закону, який би легалізував видобуток бурштину, також наголосив, що промисловий видобуток бурштину на півночі області припинений.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі