Політика

У будівлі на Домбровського, 38 у Житомирі за рахунок орендної плати вже замінюють покрівлю та вікна, ремонтують ліфт

24 July 2015, 15:30

Комунальне приміщення на Домбровського, 38, яке завдяки зусиллям депутата Дмитра Кропачова та працівників Житомирської обласної ради кілька місяців тому перейшло на баланс комунальної установи з експлуатації адмінбудинків, зараз активно ремонтують.

Про це журналістам розповів депутат обласної ради, лідер політичної партії «Сила Людей» на Житомирщині Дмитро Кропачов.

«Сьогодні вже відремонтований ліфт. Замінили вітражі на сходовій клітці. Працівники закінчують ремонт покрівлі – це дуже важливо, тому робимо в першу чергу», – зазначив депутат.

Ліфт запрацює вже 6 серпня, зараз готуються документи в дозвільному центрі.

«У машинному відділенні все було побите, ми встановили нове обладнання, відремонтували приміщення. Загалом на відновлення роботи ліфта пішло 125 тис. грн», – зауважив Микола Галич, директор комунальної установи по експлуатації амінбудинків.

Зараз закінчується ремонт покрівлі – на неї пішло 286 тис. грн. У приміщенні також засклили всі вікна, а в коридорах встановлюють нові металопластикові. Друга хвиля ремонту почнеться в серпні і триватиме до кінця вересня. Планують відремонтувати сходову клітку, вхід до будівлі, коридори, дві вбиральні на 2 та 4 поверхах. Один з туалетів зроблять доступним для інвалідів-візочників.

За словами Дмитра Кропачова, в ремонт на Домбровського, 38 вже вкладено близько 500 тис. грн, які будуть повернені в обласний бюджет з оренди приміщення.

«Сьогодні більшість орендарів підписали договори – це 23 організації. З орендної плати в бюджет області буде йти 1 млн. 61 тис. грн в рік. Зараз з цих коштів робимо ремонт», – каже Дмитро Кропачов.

Приватні підприємці змінами задоволені. Кажуть, не ремонтувалося все роками.

«Я в цьому приміщенні працюю близько 40 років. Дякуючи Богу і обласній раді нарешті почали робити ремонти – фасади, покрівля, вікна поставили. Зараз все прекрасно. Ви самі бачили раніше, яке було це приміщення і на що воно було схоже. Люди заходили і казали: «Що це за приміщення? 18 століття?», – зазначив орендар, приватний підприємець Олександр Андрущенко.

Приватний підприємець Олександр Стрельченко, зауважив, що насамперед до них буде приємніше заходити клієнтам.

«Я дуже задоволений – вікна зробили, ліфт запрацював. Коли все закінчать, впевнений, буде ще краще», – зауважив орендар.

За словами Дмитра Кропачова, вже до кінця вересня приміщення на Домбровського, 38 матиме зовсім інший вигляд.

«Орендарі задоволені – дзвонять, дякують. Орендна плата та сама. Тільки тепер вони бачать, що їхні гроші йдуть на приміщення, у якому їм буде значно комфортніше працювати», – впевнений депутат.

Прес-служба політичної партії «Сила Людей» у Житомирській області

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі