Місто

У Житомирі на Щорса люди не хочуть бачити під своїми вікнами автостанцію чи маркет, а мріють про дитмайданчик

28 July 2015, 17:14

Близько сотні місцевих жителів та активістів зібралися біля багатоповерхівки на вулиці Щорса пікетувати проти будівництва автостанції.

З метою розвантаження центру міста від приміських автобусів у Житомирі планують збудувати кілька автостанцій. Одну з таких мають зводити за адресою Щорса, 161, натомість за документами виходить, що будуватимуть на прибудинковій території іншої багатоповерхівки. Місцевий житель Борис Ткаченко каже, документи оформлені з численними порушеннями, а земельна ділянка під будівництво була передана без відповідного конкурсу.

«Житомирська міська рада передала земельну ділянку в оренду комунальному підприємству «Інспекція з благоустрою». Ця ж «Інспекція з благоустрою» передала цю ділянку в суборенду ТОВ «Аюнком». Власником цього підприємства негласно став нещодавно сам Самборський. І цей ТОВ «Аюнком» уже виступає у нас замовником будівництва комплексу будівель кінцевої автостанції по вулиці Щорса, 161. По факту розміщають об’єкт нам біля 151 будинку ринку, і біля 159 будинку саме цю кінцеву автостанцію», – розповідає Борис Ткаченко.

Місцеві жителі також побоюються, що на місці комплексу автостанції з’явиться черговий супермаркет. За словами активістів, до оформлення документів має відношення Олег Попов, який приймав участь у скандальній забудові АТБ на перехресті Театральної та Київської.

Пікетувальники кажуть: на цьому місці заборонено будь-яке капітальне будівництво, оскільки виділена земельна ділянка знаходиться в межах так званої «червоної лінії», та порушує норми пожежної безпеки.

«Якщо ми зараз забудуємо червоні лінії якимись об’єктами, по-перше: це протиречить основним позиціям закону. Ніяких там ні ДБНів, ні норм, нічого. Закон забороняє в межах червоних ліній будь-яке капітальне будівництво», – каже колишній головний архітектор Житомира Сергій Руденко.

Місцеві жителі обурюються: раніше на цьому місці планували зробити сквер, а про плани на будівництво автостанції з жителями багатоповерхівки ніхто не радився.

«Ось стоять наші ларьки. Ми куди підемо? На вулицю? Наші магазини, ми брали кредити, щоб все це будувати. Виходить, ми підемо на вулицю, так? Для того, щоб вони стали ще багатшими мільярдерами? Чи, я живу в цьому домі, буду слухати автостанцію щодня з ранку до вечора? А що таке обслужити ці базари? Які фури сюди ходитимуть? Вони ж тут змінять все, що треба і не треба», – каже місцева Ольга Марчук.

Мешканці будинку запевняють: всі місцеві жителі проти будівництва автостанції, і не допустять початку будівництва, натомість просять облаштувати подвір’я та зробити дитячий майданчик, який їм обіцяють вже багато років.

Наприкінці зустрічі присутні зібрали ініціативну групу, яка піде на найближчу сесію міської ради відстоювати інтереси мешканців будинку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі